Απορρίφθηκε το αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση 21χρονης κουρδικής καταγωγής

Απορρίφθηκε το αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση 21χρονης κουρδικής καταγωγής Facebook Twitter
0

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση μιας 21χρονης από την Τουρκία κουρδικής καταγωγής, η οποία είχε συλληφθεί μαζί με άλλους οκτώ ομοεθνείς της στην Αθήνα, λίγο πριν από την άφιξη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, για την περίπτωση της 21χρονης, το Δικαστικό Συμβούλιο πέραν των όρων που διέλαβε στην απόφασή του περί μη εκδόσεως σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στην Τουρκία ως προς τη διασφάλιση του δικαιωμάτων των πολιτών και την εξασφάλιση συνθηκών δίκαιης δίκης, υπεισήλθε και στην ουσία της υπόθεσης των κατηγοριών που συγκροτούσαν το αίτημα για έκδοση της.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της σε τρομοκρατικές δράσεις από μικρής ηλικίας, αλλά και τις κατηγορίες για ανάρτηση πανό και συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, όπως τόνισε και η εισαγγελέας της έδρας, Ουρανία Σταθέα, οι κατηγορίες αυτές ή δεν στοιχειοθετούνται ή δεν συνιστούν καν αδικήματα κατά τον ελληνικό ποινικό νόμο.

Η απόφαση για μη έκδοση της 21χρονης, είναι η τρίτη κατά σειρά για όσους συνελήφθησαν πριν την έλευση Ερντογάν στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρκικές αρχές υπέβαλαν ήδη αίτημα για έκδοση ενός ακόμα από τους εννέα συλληφθέντες Τούρκους κουρδικής καταγωγής.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM