Ανατροπή για τα αίτια θανάτου της 39χρονης Σόνιας στη Σκιάθο: Πέθανε από γροθιά

Ανατροπή για τα αίτια θανάτου της 39χρονης Σόνιας στη Σκιάθο: Πέθανε από γροθιά Facebook Twitter
0

Νέα δεδομένα προκύπτουν από την ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 39χρονης μητέρας δύο παιδιών, Σόνιας Αρμακόλα στη Σκιάθο καθώς φαίνεται ότι έπεσε νεκρή από γροθιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Θεσσαλία», ο θάνατός της 39χρονης τον Σεπτέμβριο του 2015, που κατέληξε στο Νοσοκομείο Βόλου, ύστερα από τροχαίο ατύχημα στη Σκιάθο, φέρεται να επήλθε από γροθιά.

Αυτήν την διαπίστωση έκανε ο ιατροδικαστής και χημικός-τοξικολόγος, καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Θεσσαλονίκης, Ματθαίος Τσούγκας, στην ιατροδικαστική του γνωμάτευση.

Η ιατροδικαστική γνωμάτευση στην ουσία ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα για τα αίτια θανάτου της 39χρονης που αποδόθηκε αρχικά σε πτώση σε τροχαίο ατύχημα. Οι συγγενείς της από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για δολοφονία της κόρης τους.

Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, που δεν έχει ακόμη κλείσει τον φάκελο της υπόθεσης, είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον οδηγό της μηχανής, στην οποία επέβαινε η άτυχη γυναίκα.

Το χρονικό

Η άτυχη Σόνια Αρμακόλα άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, μετά από 10ήμερο αγώνα να κρατηθεί στη ζωή. Ο θάνατός της οφείλεται σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από τον τραυματισμό της στο νησί της Σκιάθου.

Η Σόνια τα ξημερώματα της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου όπου οι γιατροί αρχικά δεν διέγνωσαν σοβαρό τραυματισμό, παρά μόνο μώλωπες στα χέρια και στο ένα πόδι.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γιατρών της Σκιάθου, ενώσω η γυναίκα παρέμενε στο Κέντρο Υγείας για παρακολούθηση, ο οργανισμός της επιβαρύνθηκε και υπέστη αιμορραγία. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο λιμάνι όπου και κλήθηκε σκάφος για να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο Βόλου και αργότερα πέθανε.

Πρόσφατες αποκαλύψεις 

 

Πριν λίγες μέρες η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» είχε αποκαλύψει ότι ο θάνατος της Σόνιας δεν προήλθε από τροχαίο. Η οικογένεια έχει ορίσει ως δεύτερο τεχνικό σύμβουλο τον καθηγητή ιατροδικαστικής, Ματθαίο Τσούγκα, ο οποίος είχε δηλώσει στην εκπομπή: 

«Η Σόνια δεν χτύπησε πέφτοντας από τη μηχανή. Σε καμία περίπτωση δεν θα είχε τέτοιο χτύπημα στο κεφάλι από πτώση σε δρόμο. Αρχικά θα προστατευόταν από τον ώμο και επίσης θα έπρεπε να υπάρχουν εκδορές ή άλλες εξωτερικές κακώσεις, που δεν εντοπίστηκαν.

Το πλέον σύνηθες όργανο που θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοια κάκωση, είναι ο γρόνθος. Η κάκωση προήλθε από ισχυρή γροθιά από δεξιόχειρα. Ο δεξιόχειρας όταν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με το θύμα, του κατάφερε χτύπημα στα αριστερά. Το θλον όργανο στην προκειμένη περίπτωση κινήθηκε προς την κεφαλή. Δεν έπεσε στο δρόμο».

Η αδελφή της Σόνιας και ο σύζυγος της είχαν αναφέρει: «Εδώ και δυόμισι χρόνια υποστηρίζουμε όσα σήμερα επιβεβαιώνουν οι ειδικοί. Εμείς θέλουμε να δικαιωθεί η μνήμη της Σόνιας και να πάρουμε μια απάντηση. Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλοι μάρτυρες εκτός από εκείνον που εμφανίστηκε μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης από την εκπομπή. Τους ζητάμε να μιλήσουν ακόμη και ανώνυμα, έστω και τώρα».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM