Προκαλεί ο Ντιμιτρόφ: Να «μοιραστούμε» την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας

Προκαλεί ο Ντιμιτρόφ: Να «μοιραστούμε» την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας Facebook Twitter
2

Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ζήτησε «μοιρασιά» της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μακεδονίας προκαλώντας μια ακόμα φορά όσο οι συζητήσεις για το ονοματολογικό είναι σε εξέλιξη.

«Είμαστε δύο χώρες της Ευρώπης του 21ου αιώνα που μοιράζονται τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μοιρασθεί, μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά, ακόμη και όταν υπό τον όρο αυτόν σημαίνουν διαφορετικά πράγματα ή θέτουν διαφορετική έμφαση» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Nezavisen.

Ο Ντιμιτρόφ απέφυγε να ξεκαθαρίσει αν στην πολιτιστική κληρονομιά εντάσσονται και ο Μέγας Αλέξανδρος και η γενικότερη ιστορία της Μακεδονίας.

Όπως είπε, η κατάσταση με τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αλλάζει καθημερινά, και τα Σκόπια κάνουν «τα πάντα ώστε να επιτευχθεί αξιοπρεπής συμβιβασμός που θα γίνει αποδεκτός και από τις δύο πλευρές».

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM