Για τρίτη φορά σε δίκη οι 36 επιχειρηματίες και χρηματιστές για τις «μετοχές - φούσκες» του 1999

Για τρίτη φορά σε δίκη οι 36 επιχειρηματίες και χρηματιστές για τις «μετοχές - φούσκες» του 1999 Facebook Twitter
0

Εκ νέου θα δικαστούν οι 36 κατηγορούμενοι για την υπόθεση με τις αποκαλούμενες «μετοχές -φούσκες» του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών την περίοδο 1999.

Η εισαγγελέας Αθηνά Θεοδωροπούλου άσκησε έφεση υπέρ του νόμου στην αθωωτική απόφαση που εξέδωσε για όλους τους κατηγορούμενους το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 28 Φεβρουαρίου.

Μετά την εισαγγελική έφεση, οι κατηγορούμενοι χρηματιστές και επιχειρηματίες θα βρεθούν για τρίτη φορά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενοι για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για την υπόθεση η οποία συμπληρώνει το όριο παραγραφής τον Μάρτιο του 2019.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου -στη δεύτερη δίκη που έγινε για την υπόθεση με τις «μετοχές-φούσκες» του 1999- ήταν αντίθετη στην εισήγηση της εισαγγελέως κ. Θεοδωροπούλου η οποία είχε ζητήσει να κηρυχθούν όλοι ένοχοι, καθώς «δημιούργησαν μία επίπλαστη αγορά» την οποία στη συνέχεια «καταπόντισαν».

Δύο μέλη του δικαστηρίου ωστόσο δεν είχαν την ίδια άποψη με την εισαγγελέα και έτσι η ετυμηγορία τους ήταν η αθώωση των 36. Το τρίτο μέλος της σύνθεσης ακολούθησε τη νομική σκέψη της κ. Θεοδωροπούλου.

Η απόφαση που εκδόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου ήταν η δεύτερη που αθώωσε τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Έχει προηγηθεί ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων το 2013 η οποία αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο, με αποτέλεσμα οι «36» να βρεθούν ξανά ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου, υπό άλλη σύνθεση, που πρόσφατα κατέληξε στη δεύτερη αθώωση τους.

Πλέον μετά την εισαγγελική έφεση και κυριολεκτικά στο παρά πέντε για την παραγραφή των αδικημάτων, οι κατηγορούμενοι αναμένουν τον προσδιορισμό της τρίτης κατά σειράς δίκης τους για την υπόθεση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM