«Πάγωσε» η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ» λόγω των τεχνικών προβλημάτων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, για τα οποία εξετάζεται ακόμα και η πιθανότητα κακόβουλου λογισμικού.

 

Από τις 8, σήμερα το πρωί, που ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων, έγιναν 1,5 εκατομμύριο προσπάθειες εισόδου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, χωρίς ωστόσο κανένας από τους χρήστες να καταφέρει να ολοκληρώσει επιτυχώς την αίτηση υπαγωγής. 

 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες και δεσμεύθηκε ότι η διαδικασία υποβολής αίτησης θα ομαλοποιηθεί το «συντομότερο δυνατό».

 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η υποβολή θα ξεκινήσει, εκ νέου και σταδιακά, από τις 19 Μαρτίου. 

 

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή εικόνα, από το ΥΠΕΝ έγινε γνωστό ότι από τα πρώτα λεπτά λειτουργίας της πλατφόρμας διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP's) επιχειρούσαν ταυτόχρονη είσοδο με πλήθος διαφορετικών κωδικών.

 

Για τον λόγο αυτό διερευνάται εάν πρόκειται για χρήση κακόβουλου λογισμικού.


Ο υπερβολικός φόρτος εργασίας που προέκυψε επιβάρυνε την ηλεκτρονική πλατφόρμα στα όρια των δυνατοτήτων της, με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών.