«Οι αστυνομικοί φρουροί του Σαββίδη έπρεπε να τον συλλάβουν επί τόπου» - Αποκλειστικές δηλώσεις από τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ

«Οι αστυνομικοί φρουροί του Σαββίδη έπρεπε να τον συλλάβουν επί τόπου» - Αποκλειστικές δηλώσεις από τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Facebook Twitter
intimenews
2

Την ολιγωρία των αστυνομικών της προσωπικής φρουράς του Ιβάν Σαββίδη, υπογράμμισε σε αποκλειστική συνέντευξη στο LIFO.gr, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόριος Γερακαράκος.

Οι αστυνομικοί φρουροί του προέδρου του ΠΑΟΚ έπρεπε να έχουν εμποδίσει τον επιχειρηματία να μπει στον αστυνομικό χώρο και, από την στιγμή που εκείνος εισέβαλε οπλισμένος, όφειλαν να τον συλλάβουν, λέει χαρακτηριστικά.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, επιχειρηματίες και πολιτικοί μπορεί μεν να διαλέγουν προσωπικά τη φρουρά τους, επιλέγοντας αστυνομικούς της εμπιστοσύνης τους, αλλά από την στιγμή που τα προστατευόμενα πρόσωπα προχωρούν σε παράνομες πράξεις, τα όργανα της τάξης οφείλουν να παρεμβαίνουν. 

«Έχουν ορκιστεί στο Σύνταγμα, όχι στους επιχειρηματίες», τονίζει ο κ. Γερακαράκος, σημειώνοντας πως, πέρα από τη φρουρά του Ιβάν Σαββίδη, και οι υπόλοιποι παρόντες αστυνομικοί έπρεπε να έχουν συλλάβει τον Σαββίδη.

«Οι αστυνομικοί φρουροί του Σαββίδη έπρεπε να τον συλλάβουν επί τόπου» - Αποκλειστικές δηλώσεις από τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Facebook Twitter
Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόριος Γερακαράκος (ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας)

«Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να αρπάξει το όπλο»

«Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει αρπάξει το όπλο από τη ζώνη του επιχειρηματία και να έχουμε πολύ σοβαρότερα επεισόδια», επισημαίνει στο LIFO.gr ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Κατά τον ίδιο, ακόμα και αν ο Ιβάν Σαββίδης δεν οπλοφορούσε, θα έπρεπε να συλληφθεί για εισβολή στον αγωνιστικό χώρο.

«Μπαίνω εγώ ή εσείς στο αγωνιστικό χώρο. Δεν θα μας συλλάβουν», αναρωτιέται ο κ. Γερακαράκος, που κάνει λόγο για «ζούγκλα» την ώρα που υποτίθεται πως ο νόμος είναι ίδιος απέναντι σε όλους.

Νωρίτερα, η Ομοσπονδία έκανε λόγο για «μαφίες» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν οι πρόεδροι των ομάδων και οι ακόλουθοί τους ελέγχονται επί της ουσίας πριν από κάθε αγώνα, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ ομολογεί πως «πιθανότατα» δεν ελέγχονται ενδελεχώς.

Κάνοντας λόγο για a la carte «κάλυψη και στήριξη», καταλήγει στο συμπέρασμα πως με τέτοια περιστατικά, ούτε οι φίλαθλοι, ούτε - πολύ περισσότερο - οι παίκτες θα μπορούν να πατήσουν με καλή ψυχολογία στον αγωνιστικό χώρο αφού κάτω από τέτοιες συνθήκες, δεν μπορούν να νιώθουν ασφαλείς.

«Οι αστυνομικοί φρουροί του Σαββίδη έπρεπε να τον συλλάβουν επί τόπου» - Αποκλειστικές δηλώσεις από τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Facebook Twitter
intimenews

Αν και ο ίδιος θέλει να ελπίζει πως θα αλλάξει κάτι μετά τα χθεσινά έκτροπα, παραδέχεται πως από τα 35 χρόνια της προσωπικής του εμπειρίας, δεν μπορεί να αισιοδοξεί.

«Πώς είναι δυνατόν όταν παίζουν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη να μην έχουμε επεισόδια αλλά εδώ να ισχύει ο νόμος της Ζούγκλας;», αναρωτιέται εύλογα, διαμηνύοντας πως οι πρόεδροι των αθλητικών ομάδων έχουν επαυξημένες ευθύνες απέναντι στην κοινωνία και τη νεολαία.

«Τα Σωματεία δεν είναι απλώς μηχανές παραγωγής χρήματος», λέει χαρακτηριστικά. 

Υπενθυμίζεται πως ο Ιβάν Σαββίδης καταζητείται με τη διαδικασία του αυτοφώρου το οποίο λήγει τα μεσάνυχτα.

Δικογραφία με την αυτόφωρη διαδικασία σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη για παράβαση του νόμου περί αθλητισμού.

Διευκρινίζεται πως η κατηγορία αφορά μόνο την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο και όχι την οπλοκατοχή. Σημειώνεται πάντως πως σε αθλητικούς χώρους δεν επιτρέπεται η οπλοκατοχή ούτε σε αστυνομικούς.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναζητούνται επίσης τέσσερα ακόμη άτομα,  μέλη της προσωπικής του φρουράς, αλλά και ένας αστυνομικός φρουρός.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πολύ σωστά τα λέει ο κ. Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ για τον κ. Σαββίδη. Περιμένω να πει το ίδιο και για τους κάθε είδους τραμπούκους, μαύρους ή κόκκινους, οι οποίοι παρουσία αστυνομικών οργάνων τελούν αυτόφωρα αδικήματα και κανείς δεν τους πειράζει.