Επίσχεση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους συμβασιούχους στις υπηρεσίες ασύλου

Επίσχεση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους συμβασιούχους στις υπηρεσίες ασύλου Facebook Twitter
φωτό αρχείου/ EUROKINISSI
0

Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν από την περασμένη Δευτέρα περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου, οι οποίοι προχωρούν αύριο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Οι συμβασιούχοι ζητούν ομαλοποίηση της μισθοδοσίας τους, καθώς, όπως εξηγούν σε ανακοίνωσή τους, παραμένουν τρεις μήνες απλήρωτοι κι έως σήμερα δεν έχουν λάβει απάντηση από το υπουργείο για τα αιτήματά τους.

«Εδώ και έναν χρόνο το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δείχνει συστηματική ασυνέπεια ως προς την καταβολή της μισθοδοσίας μας, θέτοντας μάλιστα καταχρηστικούς όρους στις συμβάσεις εργασίας μας, σύμφωνα με τις οποίες δύναται να καταβάλλονται οι αποδοχές μας, όταν αυτό θα καθίσταται εφικτό από την πλευρά της Διοίκησης - ακόμα και με καθυστέρηση έως έξι μήνες!» σημειώνουν.

Η παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου θα έχουν συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM