Αυτός είναι ο 30χρονος «δράκος» του Αγρινίου που αποπλανούσε και ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια

Αυτός είναι ο 30χρονος «δράκος» του Αγρινίου που αποπλανούσε και ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.
9

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρινίου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ενός 30χρονου, που κατηγορείται για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικων αγοριών.

Ο 30χρονος, συνελήφθη σήμερα το πρωί, στο Αγρίνιο, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή Αγρινίου, και κατηγορείται συγκεκριμένα για «εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής».

Ειδικότερα, πρόκειται για τον  Μαντζαβίνο Δημήτριο του Παντελή και της Ελένης, γεννηθείς στις 07/09/1988 στo Αγρίνιο, όπου και κατοικεί.

Αυτός είναι ο 30χρονος «δράκος» του Αγρινίου που αποπλανούσε και ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.

Σε βάρος του συλληφθέντα ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ποινική δίωξη, για τις κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις: α) της αποπλάνησης παιδιού τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή με παθόντα που συμπλήρωσε τα δώδεκα όχι όμως τα δεκατέσσερα έτη και με παθόντα που συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα όχι όμως τα δεκαπέντε έτη και β) της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής κατά συρροή και κατά συνήθεια με παθόντα που συμπλήρωσε τα δέκα όχι όμως τα δεκαπέντε έτη.

Αυτός είναι ο 30χρονος «δράκος» του Αγρινίου που αποπλανούσε και ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας από σήμερα 6-3-2018 μέχρι και 5-9-2018 και ώρα 21.00, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Αυτός είναι ο 30χρονος «δράκος» του Αγρινίου που αποπλανούσε και ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, στον τηλεφωνικό αριθμό 26410 - 22520 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Αυτός είναι ο 30χρονος «δράκος» του Αγρινίου που αποπλανούσε και ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.
Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Τώρα πια τα παιδιά έχουν απο νωρίς facebook και τα λοιπά, έχουν πάρει τ'αυτιά τους λογικά τέτοιου είδους περιστατικά οπότε πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάνουν φίλο εναν 30χρονο. Μου κάνει εντύπωση πώς τα παιδιά δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου,ειδικά τώρα που είναι ενημερωμενα. Και πες τον κάνουν φίλο,γιατί τους κάνουν όλους στο fb,αλλά πώς βγαίνουν ραντεβού μ'αυτούς τους τύπους. Παλιά που ήμασταν πιο "χαζά" ας πούμε και πάλι είχαμε μια αίσθηση του κινδύνου.
Τους έδινε χαρτζιλίκι μάλλον. Ναι, ξέρω, αλλά οι πιο πολλοί έτσι τα δελεάζουν. Παλιά που ήμασταν πιο χαζά δεν ήμασταν εκτεθειμένοι σε εικόνες χλιδής, άντε να ζηλεύαμε το καλύτερο walkman του διπλανού. Δεν θα καθόμασταν να μας μαμήσουν κιολας για ένα ίδιο. Τώρα η έκθεση σε χίλια δυο αντικείμενα που θα ήθελαν τα παιδιά μέσω του διαδικτύου, τα κάνουν πιο ευάλωτα στο να θέλουν δικά τους λεφτά όλο και νωρίτερα. Οπότε γίνονται βορά σε αυτά τα ζώα πιο εύκολα.
Επομένως πήγε με αγόρια 13 και 14 ετών. Δηλ δευτερας και τρίτης γυμνασίου. Αναρωτιέμαι αυτα τα παιδια είχαν καποια σεξουαλική εκπαίδευση; Τους είχαν εξηγηθεί κίνδυνοι από αρρώστιες και από επίδοξους ασελγούντες και μαστρωπούς; Τους είχαν μιλήσει ποτέ για σεξ και ομόφυλο σεξ; Υπεύθυνοι καθηγητές και βιβλία; Αλλά ξέχασα εδώ είναι Ελλαδίτσα, κυβερνάει η εκκλησία που χρησιμοποιεί κάτι ανδρείκελα αγράμματους πολιτικούς.
Bergman, δεν προκύπτει καμία ασέλγεια σε δεκάχρονο, με βάση το άρθρο.Εννοείται, πάντως, ότι αν έχει τελέσει τις εν λόγω πράξεις, αυτές είναι αξιόποινες, εφόσον όπως λέει και το άρθρο i. τα άτομα είναι κάτω των 15 ετών (ηλικία συναίνεσης) και ii. δόθηκαν χρηματικά ανταλλάγματα/ εξώθησε στην διαφθορά. Ενδεχομένως iii. αν "ψάρευε" από διαδικτιακά μέσα νομίζω τιμωρείται και αυτό.Τυπικά δεν έχει, καν, ιδιαίτερη σημασία ΑΚΟΜΗ κι αν τα εν λόγω παιδιά "συναινούσαν" (λόγω ηλιθιότητας, περιέργειας ή «καύλας» ή θέλησης να κονομήσουν 5ευρα) κατ' αρχάς δεν υφίσταται συναίνεση με ενήλικό άτομο σ’ αυτές τις ηλικίες. Και πάλι τυπικά η μόνη συναίνεση κάτω των 15 ετών γίνεται με άτομα των οποίων η ηλικιακή διαφορά, μεταξύ τους, δεν ξεπερνά τα 3 έτη.
Το μολών λαβέ δεν είναι εθνικισιτκό αλλά μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί εθνικιστικό στη σημερινή συγκυρία έξαρσης του εθνθικισμού, όταν το κράζεις σε t-shirt όπως κάνουν οι εθνικιστές σήμερα, οπότε για να μην τους μοιάσεις ή για να μην θεωρηθείς σαν και τα μούτρα τους δεν τους αντιγράφεις. You know "context"? You know "nuance"?