Ένταση σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, όταν οι οδηγοί ταξί που απεργούν και διαδηλώνουν συνάντησαν οδηγούς της UBER.

 

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν φραστικά στους οδηγούς και σε κάποιες περιπτώσεις περικύκλωναν τα οχήματα και τα χτυπούσαν με κλωτσιές και αντικείμενα.

 

Χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας καθώς υπήρξαν και συμπλοκές μεταξύ επαγγελματιών.

 

Επεισόδια σημειώθηκαν στην συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί, τόσο έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ στη οδό Μάρνης όσο και έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, όπου κατέληξε η πορεία διαμαρτυρίας πριν από λίγο.

 

Στο Σύνταγμα οι ταξιτζήδες επιτέθηκαν επίσης σε οχήματα ενώ υπήρξαν επεισοδιακές συναντήσεις και με συναδέλφους τους που δεν συμμετείχαν στην απεργία.

 

SOOC
SOOC

 

SOOC
SOOC

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

 

Υπενθυμίζεται ότι οι οδηγοί ταξί στην Αττική σήμερα προχώρησαν σε προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), οι οδηγοί ταξί δηλώνουν την αντίθεσή τους στην «παράνομη και αυθαίρετη εισβολή της Uber στις επιβατικές μεταφορές» κάνοντας λόγο «για υποκλοπή του έργου», «στην κάθε καινοτομία - πλατφόρμα που κλέβει τον ταξιτζή και τη χώρα μας» ενώ καταγγέλλουν όλους όσους μέχρι σήμερα φρέναραν το νομοσχέδιο που ήδη βρίσκεται στη Βουλή και αφορά τα ταξί.

 

 

 

 

 

SOOC
SOOC