ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Μόνο για παράνομη είσοδο σε τουρκική στρατιωτική ζώνη κατηγορούνται οι Έλληνες στρατιωτικοί

Μόνο για παράνομη είσοδο σε τουρκική στρατιωτική ζώνη κατηγορούνται οι Έλληνες στρατιωτικοί Facebook Twitter
1

Μετά το αίτημα του Τούρκου Εισαγγελέα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε την κράτησή των δύο Ελλήνων για την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, ξεκαθάρισε ο Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγκ.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου από το ειδησεογραφικό πρακτορείο «İhlas» ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης απέκλεισε τα σενάρια ανταλλαγής με Τούρκους στρατιωτικούς καθώς ούτε η Ελλάδα ζήτησε ανταλλαγή από την τουρκική κυβέρνηση, ούτε η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε ανταλλαγή από την Ελλάδα.

Η δήλωση που προκάλεσε το «αλαλούμ» 

Ο Μεκίρ Μποζντάγκ εξηγούσε νωρίτερα πως «αυτοί οι στρατιωτικοί υποβλήθηκαν σε δικαστική έρευνα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη και της στρατιωτικής κατασκοπείας. Μετά το αίτημα του Εισαγγελέα, το Ειρηνοδικείο Ανδριανουπόλεως αποφάσισε την κράτησή τους με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη».

Η δήλωση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα αρκετά τουρκικά και ελληνικά ΜΜΕ να μεταδώσουν πως οι δύο Έλληνες εξακολουθούν να κατηγορούνται για κατασκοπεία παρά την απόφαση του Εισαγγελέα που έκανε λόγο μόνο για «παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη».

«Η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις»

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, για την εκδίκαση των Τούρκων στρατιωτικών στην τουρκική δικαιοσύνη η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσει, στο πλαίσιο των διμερών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

«Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Σκεφτόμαστε ότι η Ελλάδα δεν τις εκπληρώνει. Το να γίνει ζήτημα ανταλλαγής θα μειώσει την αξία του αιτήματος της Τουρκίας για την έκδοση των πραξικοπηματιών για την δίκαιη εκδίκαση στην Τουρκία», τόνισε.

Ελλάδα
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια