Ερώτηση 61 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη της Μακρονήσου σε Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ερώτηση 61 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη της Μακρονήσου σε Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς Facebook Twitter
ΑΠΕ
0

Ερώτηση με θέμα τη θέσπιση της Μακρονήσου ως τόπο διατήρησης της ιστορικής συλλογικής μνήμης και την προοπτική ανακήρυξής της σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Οι βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν βρίσκονται σε εξέλιξη συγκεκριμένα έργα που να στοχεύουν στην προστασία των μνημείων και τη διαχείριση του χώρου της Μακρονήσου.

Η Μακρόνησος έχει ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δράσης της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων.

Ερώτηση 61 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη της Μακρονήσου σε Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς Facebook Twitter
ΑΠΕ

Παράλληλα, βουλευτές ρωτούν το υπουργείο Πολιτισμού αν προτίθεται να προβεί σύντομα στην προετοιμασία του απαιτούμενου φακέλου προς την UNESCO, ώστε να εξεταστεί η προοπτική ένταξης της Μακρόνησου στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Τέλος, οι βουλευτές ζητούν να μάθουν αν έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα φύλαξης του χώρου, προκειμένου να αποτραπούν νέες πολεοδομικές αυθαιρεσίες και καταπατήσεις «από επιτήδειους».

Οι ίδιοι προειδοποιούν ότι η παράνομη δόμηση στο νησί, θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες τόσο στο περιβάλλον όσο και στη διατήρησης της «ιστορικής και συλλογικής μνήμης».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ