Συστηματικό λαθρεμπόριο και φοροδιαφυγή από πρατήριο καυσίμων - Δεν κατέβαλε φόρους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ

Συστηματικό λαθρεμπόριο και φοροδιαφυγή από πρατήριο καυσίμων - Δεν κατέβαλε φόρους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ Facebook Twitter
ΑΠΕ
0

Μεγάλης έκτασης λαθρεμπόριο και φοροδιαφυγή ανακάλυψε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αττική.

Το πρατήριο δεν είχε υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος το 2016, με αποτέλεσμα να μην δηλωθούν ακαθάριστα έσοδα από πωλήσεις καυσίμων ύψους 6,243 εκατομμυρίων ευρώ.

Από τον έλεγχο μέσω του συστήματος εκροών - εισφορών του πρατηρίου βρέθηκε ότι τόσο το 2017 όσο και το 2016 το πρατήριο είχε δηλώσει λιγότερες εκροές καυσίμων κατά 6.025.397,08 λίτρα.

Σε αυτά αναλογεί επίσης ΦΠΑ που δεν καταβλήθηκε ύψους 1.449.720 ευρώ.

Τη διετία 2016-2017 έγιναν αγορές καυσίμων άνευ φορολογικών στοιχείων ύψους 79.302,17 λίτρων και αξίας 103.135 ευρώ.

Παράλληλα στο ίδιο διάστημα έγιναν πωλήσεις άνευ φορολογικών στοιχείων ύψους 46.344,06 λίτρων που αναλογούν σε αξία 105.170,34 ευρώ.

Για τις ποσότητες λαθρεμπορίας θα συνταχθεί άμεσα πληροφοριακό δελτίο προς το αρμόδιο τελωνείο για τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ο έλεγχος, που διενεργήθηκε από την Υπηρεσία Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής, κράτησε πάνω από έναν μήνα, ενώ η επιλογή του πρατηρίου έγινε με συγκεκριμένα κριτήρια ελέγχου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM