H Tesla στην Ελλάδα - Ιδρύθηκε εταιρία Tesla Greece και ετοιμάζεται το πρώτο ερευνητικό Hub

H Tesla στην Ελλάδα - Ιδρύθηκε εταιρία Tesla Greece και ετοιμάζεται το πρώτο ερευνητικό Hub Facebook Twitter
15

Η Tesla του Έλον Μασκ φαίνεται πως τελικά κάνει απόβαση στην Ελλάδα με την ίδρυση της Tesla Greece, η οποία σχετίζεται με δημιουργία ενός κέντρου έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα.

Σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα που έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες ώρες να συγκεντρώνουν και να παραθέτουν πληροφορίες και στοιχεία, εγκρίθηκε επίσημα αυτή την εβδομάδα η ίδρυση της εταιρίας. 

Ωστόσο ακόμη είμαστε επιφυλακτικοί καθώς δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ή κάποια ενημέρωση από την εταιρία ή κάποιον ελληνικό φορέα. 

Πριν από λίγο πάντως ο Υπουργός Επικρατείας Χρ.Βερναρδάκης έκανε μια δημοσίευση στο Twitter:

 

H Tesla στην Ελλάδα - Ιδρύθηκε εταιρία Tesla Greece και ετοιμάζεται το πρώτο ερευνητικό Hub Facebook Twitter

Τις πληροφορίες έρχεται μάλλον να επιβεβαιώσει και έγγραφο από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με αυτό, στις 22 Φεβρουαρίου ιδρύθηκε στην Ελλάδα εταιρεία με επωνυμία Tesla Greece.

H Tesla στην Ελλάδα - Ιδρύθηκε εταιρία Tesla Greece και ετοιμάζεται το πρώτο ερευνητικό Hub Facebook Twitter

Η εταιρία θα έχει έδρα σε κτίριο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και φαίνεται πως θα είναι κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης και όχι παραγωγική ή εμπορική μονάδα των διάσημων οχημάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα σχετίζεται με έρευνες για τις διαστημικές αποστολές της Space X του Έλον Μασκ και πως θα υπάρξει και δραστηριότητα στο ενεργειακό κομμάτι.

Το οικονομικό site mononews.gr αναφέρει πως η αμερικανική πολυεθνική μέσω θυγατρικής της στην Ολλανδία προχώρησε στην σύσταση ελληνικής εταιρίας της Tesla Greece.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η νέα εταιρία  εμφανίστηκε στο ΓΕΜΗ και πήρε ΑΦΜ και ιδρύθηκε από την Tesla Motors Netherlands B.V. (μέτοχος κατά 100% είναι η Tesla Motors, Inc.).

Η Tesla Motors Netherlands B.V. ιδρύθηκε το 2013 στην Ολλανδία και παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εταιρία αναμένεται σε λίγους μήνες να προχωρήσει στην πρόσληψη καταρχήν 50 εξειδικευμένων στελεχών στον χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας (R&D).

Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί HUB και σε δεύτερη φάση η εταιρεία θα ασχοληθεί με την ενέργεια, αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ.

Η TESLA στην Ευρώπη διαθέτει 3 HUB: δύο στην Ολλανδία και ένα στην Γερμανία.

Για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με το θέμα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση καθώς αν όλα τα παραπάνω επιβεβαιωθούν και επίσημα, η είδηση θα είναι εξαιρετικά σημαντική και ευοίωνη.

Ελλάδα
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Πολύ θετική είδηση, αν και δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη. Το επίπεδο των μηχανικών που παράγουμε είναι αρκετά υψηλό, ειδικότερα το εργαστήριο ηλ. ισχύος του ΕΜΠ τροφοδοτεί χρόνια τωρα την Tesla με μηχανικούς.
Κυριε Musk στον Αρη θα φτασεις και θα κερδισεις το στοιχημα και εδω θα χασεις οικτρα απο την αρτηριοσκληρωτικη απανθρωπη Ελληνικη γραφειοκρατια και δημοσιουπαλληλιτικη νοοτροπια...
Θετική είδηση αλλά σίγουρα δεν συνεπάγεται μεγάλο οικονομικό όφελος για την Ελλαδα. Αν πάει καλά όμως, ίσως συντελέσει στην βελτίωση της εικόνας της χώρας. Σημαίνει όμως σίγουρα ότι κάποιοι νέοι άνθρωποι, δέκα-πενήντα-εκατό, θα βρουν αξιοπρεπείς και ενδιαφέρουσες δουλειές στην Ελλάδα σε έναν κλάδο υψηλής τεχνολογίας. Για αυτούς προσωπικά το όφελος μπορεί πράγματι να είναι τεράστιο. Καλή επιτυχία!
δεν κατανοεις το πως παραγετε ο πλουτος και πως παιζει η αριστεια. Οι 20 - 50 - 100 ανθρωποι που θα πανε εκει θα αποτελεσουην μια μητρα που θα μπορει μεταπηδωντας σε αλλες εταιριες να παιξουν στο παγκοσμιο γηπεδο.Ετσι παιζεται το παιχνιδι Φιλανδια ετσι Σουηδια ετσι Δανια ετσι και Σιγκαπουρη. Εδω οταν λεμε τεχνολογια ο Παυλοπουλος εννοει διορισμους με μαιλ αντι για φαξ.
και ακομα χειροτερα, δεν κατανοουμε το προβλημα που μας εχει φερει σε αυτα τα χαλια.100 δουλειες σε μια Τεσλα αξιζουν οσο 10.000 θεσεις εργασιες αργοσχολων paper pushers στο δημοσιο, αργοσχολων υπηρεσιων καθαριοτητας εφοριων, στειτζ και γενικα θεσεων εμπνευσεως Παπα και Παυλοπουλου.Και αυτο γιατι οι 100 αυτες θεσεις φερνουν καθαρα λεφτα στην χωρα, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝΤΑς ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΓΝΩΣΗΣ, το οποιο στην συνεχεια καταναλωνεται εσωτερικα. Οχι με 100 τετοιτες θεσεις αλλα με 10.000 θα ειχαν σε μεγαλο βαθμο λυθει τα προβληματα μας. Γιατι αυτες οι 10.000 υψηλα αμοιβομενες θεσεις ΟΛΕΣ ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ θα παρειχαν ακομα δεκαδες χιλιαδες θεσεις εργασιας μεσαιας και χαμηλοτερης εξειδικευσης.Αντιθετα 10.000 θεσεις στο δημοσιο, πχ ΚΕΠ αυτα που θα επρεπε να εχουν καταργηθει χθες και να ειναι μονο ηλεκτρονικα, αυτο που κανουν ειναι να ανακυκλωνουν χρηματα απο παραγωγικες σε μη παραγωγικες εργασίες της οικονομιες -αλλοιως να τρωμε μεταξυ μας τις σαρκες μας.
τα εργοστασια ειναι commodity και φυσικα θα πανε στην Τουρκια που εχει ηδη αυτοκινητοβιομηχανια. Οι "λιγοστοι" εξειδικευμενοι επιστημονες θα επρεπε να ειναι ο στοχος για αυτη τη χωρα, δεν ειμαστε Ινδια να πρεπει να απασχοληθουν 1 δις ανθρωποι. Αν μπορουσες να γινεις τεχνολογικο hub αυτο σε συνδυασμο με τουρισμο οικολογια κλπο θα αρκουσε.
Μια ιστοριούλα απο πολλα χρονια πριν. Καπου στις αρχες 00σ διαβαζω στην ημιεκγριτη Ελευθεροτυπια (ημιεγκριτη γιατι μαζι με αξιόλογους αρθρογράφους ειχε κ αισχρους προπαγανδιστες πχ αρθρο ντροπη για παραπλευρη απωλεια αφγανοπουλου στα πατησια απο ορφανη βομβα) αρθρο απο εκπροσωπο του Ρωμαλεου φοιτητικου κινηματος.Ουτε λιγο ουτε πολυ λεει οτι οι εταιρείες εχουν μπει στα Πανεπιστήμια κ κανουν ερευνα για τοοοοοσοοο αχρηστα πργαματα οπως ... Μπαταριες και το επομενο Νοκια να εχει μικρη μπαταρια αντι να κανουν ερευνα για τα ... Κοινωνικα ζητηματα κλπ κππ.10 15 χρονια αργοτερα οι μπαταριες θα αλλαξουν το κοσμο. Στη γελοια Ελλαδα θα αλλαξουν τη ζωη του αρθρογραφου ομως.Θυμαμαι πολυ καλα οτι ο αρθρογράφος ηταν στελεχος Συριζα φυσικά του κλίματος Μπαλτα κ Γαβρογλου,κοινωνικες επιστημες στο ... ΕΜΠ, και αν θυμαμαι λιγοτερο καλα εχω την ισχυρότατη εντυπωση οτι πρεπει να ηταν ο σημερινος Πρωθυπουργος!Δυστυχως ττο αρχειο δεν είναι αναζητησιμο απο τοσο παλια ωστε να στειλω λινκ.Γκοου μπακ Τεσλα στα τσακιδια και μη στεριωσεις πουθενα!
με πασα βεβαιοτητα για το αρθρο - τετοια φρασεολογια ηταν ΚΟΙΝΟΤΑΤΗ στο ΕΜΠ στα ερλι 00ς τωρα τα ΕΑΑΚ/ΣΑΝΕΛ/ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ θα εκσυγχρονιστηκαν - για το οτι το ειχε γραψει ο Τσιπρας ειμαι σχεδον σιγουρος αλλα δεν εχω τροπο να το επιβεβαιωσω. Το αρχειο της Ελευθεροτυπιας δεν ειναι searchable τοσο παλια.