Η Tesla του Έλον Μασκ φαίνεται πως τελικά κάνει απόβαση στην Ελλάδα με την ίδρυση της Tesla Greece, η οποία σχετίζεται με δημιουργία ενός κέντρου έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα.

 

Σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα που έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες ώρες να συγκεντρώνουν και να παραθέτουν πληροφορίες και στοιχεία, εγκρίθηκε επίσημα αυτή την εβδομάδα η ίδρυση της εταιρίας. 

 

Ωστόσο ακόμη είμαστε επιφυλακτικοί καθώς δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ή κάποια ενημέρωση από την εταιρία ή κάποιον ελληνικό φορέα. 

 

Πριν από λίγο πάντως ο Υπουργός Επικρατείας Χρ.Βερναρδάκης έκανε μια δημοσίευση στο Twitter:

 

 

 

Τις πληροφορίες έρχεται μάλλον να επιβεβαιώσει και έγγραφο από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

 

Σύμφωνα με αυτό, στις 22 Φεβρουαρίου ιδρύθηκε στην Ελλάδα εταιρεία με επωνυμία Tesla Greece.

 

 

 

Η εταιρία θα έχει έδρα σε κτίριο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και φαίνεται πως θα είναι κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης και όχι παραγωγική ή εμπορική μονάδα των διάσημων οχημάτων.

 

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα σχετίζεται με έρευνες για τις διαστημικές αποστολές της Space X του Έλον Μασκ και πως θα υπάρξει και δραστηριότητα στο ενεργειακό κομμάτι.

 

Το οικονομικό site mononews.gr αναφέρει πως η αμερικανική πολυεθνική μέσω θυγατρικής της στην Ολλανδία προχώρησε στην σύσταση ελληνικής εταιρίας της Tesla Greece.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η νέα εταιρία  εμφανίστηκε στο ΓΕΜΗ και πήρε ΑΦΜ και ιδρύθηκε από την Tesla Motors Netherlands B.V. (μέτοχος κατά 100% είναι η Tesla Motors, Inc.).

 

Η Tesla Motors Netherlands B.V. ιδρύθηκε το 2013 στην Ολλανδία και παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εταιρία αναμένεται σε λίγους μήνες να προχωρήσει στην πρόσληψη καταρχήν 50 εξειδικευμένων στελεχών στον χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας (R&D).

 

Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί HUB και σε δεύτερη φάση η εταιρεία θα ασχοληθεί με την ενέργεια, αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ.

 

Η TESLA στην Ευρώπη διαθέτει 3 HUB: δύο στην Ολλανδία και ένα στην Γερμανία.

 

Για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με το θέμα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση καθώς αν όλα τα παραπάνω επιβεβαιωθούν και επίσημα, η είδηση θα είναι εξαιρετικά σημαντική και ευοίωνη.