Πανικός στο «Ελ. Βενιζέλος» - Ύποπτος επιβάτης προκάλεσε συναγερμό

Πανικός στο «Ελ. Βενιζέλος» - Ύποπτος επιβάτης προκάλεσε συναγερμό Facebook Twitter
0

Συναγερμός σήμανε νωρίς το βράδυ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος εξαιτίας ενός άνδρα που κρίθηκε ύποπτος από την αεροπορική εταιρεία ΕL AL.

Στο σημείο προκλήθηκε πανικός και άμεσα βρέθηκαν εκεί η ασφάλεια του αερολιμένα και τα ΕΚΑΜ ενώ ο άνδρας ακινητοποιήθηκε καθώς φέρεται να κρατούσε μια περίεργη βαλίτσα από την οποία κρεμόταν ένα καλώδιο.

Το prototema.gr αναφέρει πως ο άντρας, αιγυπτιακής καταγωγής, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου έγινε έλεγχος για την ταυτότητα του και για το αν εκκρεμεί σε βάρος του κάποιο ένταλμα η αν έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν. Τελικά λίγη ώρα αργότερα ο συναγερμός έληξε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στο protothema.gr αναφέρει: «Βλέπουμε συχνά να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά κατά τον έλεγχο χειραποσκευών αλλά και την επιβίβαση των επιβατών στις ισραηλινές αερογραμμές. Οι Ισραηλινοί άνδρες της ασφάλειας της αεροπορικής εταιρείας είναι συνεχώς σε κόκκινο συναγερμό και θεωρούν κάθε επιβάτη και οποιανδήποτε πλησιάζει την ώρα του check in στα γκισέ της εταιρείας ύποπτο για τρομοκρατική ενέργεια. Φυσικά η Ελληνική Αστυνομία έχει φροντίσει κατά τις ώρες που διαρκεί η διαδικασία του ελέγχου εισιτηρίων και της αναχώρησης των εν λόγω πτήσεων να παρίσταται προκειμένου να διασφαλίζει την τάξη, την αποτροπή έκνομων ενεργειών αλλά και άλλων περιστατικών που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία για τους ανυποψίαστους επιβάτες».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ