Επιχειρηματίας συνελήφθη για κατοχή κοκαΐνης, «κατέρρευσε» πριν τον ανακριτή και οι συγγενείς δώρισαν τα όργανά του

Επιχειρηματίας συνελήφθη για κατοχή κοκαΐνης, «κατέρρευσε» πριν τον ανακριτή και οι συγγενείς δώρισαν τα όργανά του Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Ζωή σε άλλους ανθρώπους έδωσαν τα όργανα ενός 51χρονου επιχειρηματία, που είχε συλληφθεί για κατοχή κοκαΐνης και «κατέρρευσε» πριν οδηγηθεί στον ανακριτή, καθώς οι συγγενείς του αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δωρεά.

Ο επιχειρηματίας είχε συλληφθεί πριν από περίπου 15 μέρες για κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης και λίγο πριν επισκεφθεί τον ανακριτή Κέρκυρας κατέρρευσε από χρόνιο καρδιακό πρόβλημα στην Αστυνομική Διεύθυνση, όπου εκρατείτο.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο και εισήχθη στην Εντατική Μονάδα, αλλά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και εντέλει υπέκυψε. Τα παιδιά και η σύζυγος του επιχειρηματία αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα μια μεγάλη επιχείρηση λήψης μοσχευμάτων.

Η διαδικασία της αεροδιακομιδής και ταυτοποίησης των ληπτών, που συντονίστηκε από τον Εθνικό Οργανισμό μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ, με την άφιξη στο νοσοκομείο Κέρκυρας ειδικών ομάδων ιατρών από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Κέρκυρας, καθώς και από το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ύστερα από πολύωρο χειρουργείο οι γιατροί αφαίρεσαν ήπαρ και νεφρούς, όργανα τα οποία έως τις 05.30 είχαν σταλεί σε ταυτοποιημένους λήπτες.

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Φοίβος Κακαβίτσας, δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι ουραγός στην Ευρώπη σχετικά με τη δωρεά οργάνων. Την ίδια ώρα, όμως, θα πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς οι λίστες αναμονής συνανθρώπων μας, που η ζωή τους κρέμεται από μία κλωστή περιμένοντας ένα μόσχευμα, είναι τεράστιες».

Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο συμβάν, μέσα σε ένα τρίμηνο, στην Κέρκυρα. Τον Νοέμβριο, οι γονείς 19χρονου, που έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα με μοτοσυκλέτα δώρισαν τα όργανα του παιδιού τους, σώζοντας ζωές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ