Πάνω από 70 πυροκροτητές είχε ο Αφγανός που συνελήφθη στην Αθήνα - Τι δείχνουν οι έρευνες

Πάνω από 70 πυροκροτητές είχε ο Αφγανός που συνελήφθη στην Αθήνα - Τι δείχνουν οι έρευνες Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Συνολικά 78 πυροκροτητές είχε, μεταξύ άλλων, στην κατοχή του ο Αφγανός, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην Αθήνα και κατηγορείται για κατοχή εκρηκτικών.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, οδηγήθηκε χτες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο θα οδηγηθεί αύριο το πρωί.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, στο σακίδιο του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εκτός από τους 78 πυροκροτητές και τα εξής: δύο φιαλίδια βουτανίου των 190 gr, από τα οποία το ένα ήταν τοποθετημένο σε καμινέτο, δύο τεμάχια βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο, δύο αναπτήρες και ένα στουπί.

Σημειώνεται ότι ο άνδρας συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Λυκαβηττού, ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη εστιατορίου, επειδή δεν πλήρωνε τον λογαριασμό. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν προκύπτει η σύνδεση του με κάποια οργάνωση. Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι ο Αφγανός, ο οποίος ήταν αρνητικός στην προανάκριση, μετέφερε τα υλικά και επρόκειτο να τα παραδώσει σε άλλα άτομα, γι' αυτό οι έρευνες συνεχίζονται.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την έρευνα προέκυψε ότι έχει θεαθεί έξω από διάφορα σπίτια που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως καταλύματα για αλλοδαπούς, γι αυτό ερευνώνται οι σχέσεις του και οι επαφές του στην Αθήνα.

Ακόμη, στην κατοχή του βρέθηκε και ένα έγγραφο απόφασης Α' Βαθμού για αίτηση διεθνούς προστασίας, από το κλιμάκιο ασύλου Ξάνθης, που σημαίνει ότι έχει υποβάλει αίτημα ασύλου, το οποίο εξετάζεται, αλλά στο παρελθόν έχει καταγραφεί πολλές φορές από τις αρχές για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, επιδεικνύοντας κάθε φορά έγγραφα με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM