Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για την προκαταβολή των δικηγόρων, που θα υπερασπιστούν τη 19χρονη Ειρήνη, η οποία συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ να μεταφέρει 2,5 κιλά κοκαΐνης. Οι γονείς της είχαν κάνει έκκληση για βοήθεια σχετικά με την κάλυψη των εξόδων και, όπως έγινε γνωστό από τον νομικό σύμβουλο της οικογένειας, ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες πολίτες.

 

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, ο νομικός σύμβουλος Σ. Κεχαγιόγλου αναφέρει συγκεκριμένα πως «είμαι στην ευχάριστη θέση να καταστήσω γνωστό ότι μετά από την συγκινητική ανταπόκριση εκατοντάδων ανωνύμων και επωνύμων συμπολιτών μας συγκεντρώθηκε το ποσό της προκαταβολής που είχε ζητηθεί από διακεκριμένο δικηγορικό γραφείο του Χονγκ Κονγκ με εξειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο, το οποίο μετά από ταχείες ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων απεστάλη ήδη δια της νομίμου τραπεζικής οδού.

 

»Για λόγους διαφάνειας και ενημέρωσης καθιστώ γνωστό ότι το ποσό του εμβάσματος ανέρχεται σε 10.000 USD (8.622,18 EΥΡΩ) . Διευκρινίζεται ότι το ποσό αυτό αφορά την αιτηθείσα προκαταβολή και όχι το συνολικό ποσό της αμοιβής και των δικαστικών εξόδων, το οποίο θα εξαρτηθεί από την τελική υπερασπιστική γραμμή που θα υιοθετηθεί».

 

Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου, ο δικηγόρος που ανέλαβε πλέον επισήμως την υπεράσπιση της Ειρήνης θα την επισκεφθεί και θα συνεργαστεί μαζί της ενόψει των κρισίμων δικαστικών ακροάσεων του Φεβρουαρίου.

 

Μεταφέρει μάλιστα και το μήνυμα της Ειρήνης από τις φυλακές. «Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την Ειρήνη με παρεκάλεσε να μεταφέρω τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της προς όλους όσοι με περίσσευμα καρδιάς και από το υστέρημά τους την στήριξαν και την στηρίζουν στην πιο δύσκολη και κρίσιμη στιγμή της ζωής της. Τέλος, μεταφέρω και τις ευχαριστίες και την συγκίνηση των γονέων της Ειρήνης, οι οποίοι και θα μεταβούν στο Χονγκ Κονγκ για να επισκεφτούν το παιδί τους το αμέσως προσεχές διάστημα».