Τι λέει το υπουργείο Πολιτισμού για τις ελληνικές αρχαιότητες που βρέθηκαν σε σπίτι μεγιστάνα στη Νέα Υόρκη

Τι λέει το υπουργείο Πολιτισμού για τις ελληνικές αρχαιότητες που βρέθηκαν σε σπίτι μεγιστάνα στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
0

Οι αρχαίοι θησαυροί που βρέθηκαν στην ιδιωτική συλλογή του δισεκατομμυριούχου Michael H. Steinhardt στο Μανχάταν έχουν ήδη κινητοποιήσει το υπουργείο Πολιτισμού που έχει ξεκινήσει διαδικασίες για την επιστροφή τους.

 «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βρίσκεται σε επαφή με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του διαμερίσματος του Μανχάταν και περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση για να μπορέσουμε να δούμε ποια αντικείμενα θα ζητήσουμε να επιστραφούν. Για τη λήκυθο έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες διαδικασίες από τον περασμένο μήνα» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η γενική γραμματέας του ΥΠΠΠΟΑ, Μαρία Ανδρεαδάκη- Βλαζάκη.

 Σημειώνεται ότι μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times, συγκαταλέγονται μια αττική λήκυθος του 5ου αι. π.Χ., που απεικονίζει μια σκηνή κηδείας, καθώς και δυο πρόσωπα - μια γυναίκα και έναν νέο-, αξίας τουλάχιστον 380.000 δολαρίων, πρωτο-κορινθιακά αγγεία του 7ου αι. π.Χ., που απεικονίζουν μια κουκουβάγια και μια πάπια, αξίας περίπου 250.000 δολαρίων, ένα γλυπτό με το κεφάλι ενός κριαριού από τον 6ο αι. π.Χ., καθώς και μια αττική αρύβαλλος (μυροδοχείο) από τον πρώιμο 5ο αι. π.Χ.

Τα αντικείμενα αγοράστηκαν τα τελευταία 12 χρόνια με το συνολικό κόστος αγοράς τους να εκτιμάται πως ανέρχεται στα 1,1 εκατ. δολάρια.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM