Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την κλοπή-μαμούθ που έγινε στο διαμέρισμα του Γεωργίου Δεληγεώργη στον Βόλο, ο αδερφός του 92χρονου παρουσιάζει μία διαφορετική πτυχή της ιστορίας.

 

Σύμφωνα με όσα είχαν αναμεταδώσει μέχρι τώρα τα τοπικά ΜΜΕ, άγνωστος ή άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι του κ. Δεληγεώργη, γνωστού στην ευρύτερη περιοχή για τη φιλανθρωπική του δράση και αφαίρεσαν 1.300.000 ευρώ σε μετρητά και 400 χρυσές λίρες.

 

Η διάρρηξη φέρεται να έγινε μάλλον τη νύχτα του Σαββάτου, την ώρα που ο 92χρονος έλειπε μαζί με τη σύζυγό του και τον αδερφό του στην Αθήνα.

 

Όπως αναφέρει, ωστόσο, το e-thessalia.gr, ο αδελφός του 92χρονου που έκανε την καταγγελία για την κλοπή, Νικόλας Δεληγεώργης, δήλωσε στην TRT ότι από το διαμέρισμα της παραλίας αφαιρέθηκαν 50.000 ευρώ και όχι 1,3 εκατ. όπως αρχικά είχε μεταδοθεί.

 

Μάλιστα, ο ίδιος αφού ξεκαθάρισε ότι δεν γνώριζε πόσα χρήματα είχε στο σπίτι του ο αδελφός του, πρόσθεσε ότι ο 92χρονος του ανέφερε πως στην αστυνομία κατήγγειλε την κλοπή μόλις 50.000 ευρώ.

 

Επέμεινε, δε, πως δεν γνώριζε από πού προήλθε η διαρροή για το 1,3 εκατ. ευρώ και τις λίρες. Όπως δήλωσε, την ίδια απορία έχουν και οι αστυνομικοί.

 

Ωστόσο, συμπλήρωσε πως οι λίρες εντοπίστηκαν προφανώς από μηχάνημα, παρότι νωρίτερα υποστήριξε πως δεν γνώριζε αν υπήρχαν και πόσες.

 

Το «TheNewspaper.gr» επιμένει ότι τα χρήματα τα είχαν σηκώσει από την τράπεζα ο Γιώργος και Νικόλας Δεληγεώργης πριν την επιβολή των capital controls, στις αρχές του 2015.

 

Οι έρευνες της αστυνομίας αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση.

 

Με πληροφορίες από e-thessalia.gr και thenewspaper.gr