Η Ένωση Εισαγγελέων διαψεύδει ότι διατάχθηκε έρευνα για ακαδημαϊκούς που χρησιμοποιούν τον όρο «τουρκική μειονότητα»

Η Ένωση Εισαγγελέων διαψεύδει ότι διατάχθηκε έρευνα για ακαδημαϊκούς που χρησιμοποιούν τον όρο «τουρκική μειονότητα» Facebook Twitter
0

Διαψεύδεται από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ), ότι διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος ακαδημαϊκών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (Κομοτηνή), σχετικά με τους καθηγητές που ασχολήθηκαν με το επιστημονικό αντικείμενο-πεδίο-ειδικότητα, η οποία σχετίζεται με τη χρήση του όρου «τουρκική μειονότητα».

Η ΕΕΕ, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, δηλώνει «ευθαρσώς και με σαφήνεια, ότι οι Έλληνες εισαγγελείς σέβονται και προστατεύουν τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και είναι οι κυριότεροι θεματοφύλακες των δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών, χωρίς καμία απολύτως διάκριση».

Συγκεκριμένα, η ΕΕΕ επισημαίνει, κατόπιν των πρόσφατων δημοσιευμάτων αναφορικά με την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης και τις παραγγελίες που δόθηκαν στο πλαίσιο αυτής, ότι «η σπουδή και το μένος ορισμένων εκ των δημοσιευμάτων και η παραπληροφόρηση όλων, είναι αδικαιολόγητη και δεν συνάδει με τη σοβαρότητα που πρέπει να επιδεικνύεται σε ανάλογες περιπτώσεις».

Ακόμη σημειώνει, ότι «η συνταγματικά κατοχυρωμένη ακαδημαϊκή ελευθερία, θεματοφύλακες της οποίας πρώτιστα είναι οι Έλληνες εισαγγελείς, δεν κινδυνεύει από τη διατύπωση κάποιου ερωτήματος ή παραγγελίας στα πλαίσια λειτουργίας της επίσης συνταγματικά κατοχυρωμένης δικαστικής εξουσίας».

Τέλος, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταλήγει στην ανακοίνωσή της, ότι «η δημόσια τοποθέτηση ακαδημαϊκών και πολιτικών προσώπων βασισμένη σε παραπληροφορημένα δημοσιεύματα, τα οποία αβασίμως έκαναν λόγο για προκαταρκτική έρευνα σε βάρος ακαδημαϊκών, κάτι το οποίο είναι απολύτως αναληθές και δεν υφίσταται ως γεγονός, είναι τουλάχιστον άστοχη, ιδιαίτερα όταν αναφέρεται και σε ευαίσθητα εθνικά θέματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM