H σοκαριστική τροπή και οι αποκαλύψεις για την αυτοκτονία της 22χρονης Λίνας στις εστίες του ΑΠΘ

H σοκαριστική τροπή και οι αποκαλύψεις για την αυτοκτονία της 22χρονης Λίνας στις εστίες του ΑΠΘ Facebook Twitter
0

Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την αυτοκτονία της 22χρονης Λίνας, που πήδηξε από τον 9ο όροφο των φοιτητικών εστιών του ΑΠΘ πέρυσι τον Νοέμβριο. Η επιμονή τής μητέρας για περαιτέρω έρευνες, υποστηρίζοντας ότι η κόρη της προχώρησε στην αυτοκτονία μετά από εκβιασμό, οδήγησε τελικά στο να ανοίξει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε χθες επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η 22χρονη φοιτήτρια έβαλε τέλος στη ζωή της.


Η εισαγγελική παραγγελία δόθηκε μετά από δηλώσεις της μητέρας της 22χρονης, η οποία, μέσω εκπομπής στο «Epsilon TV», υποστήριξε ότι η κόρη της οδηγήθηκε στην αυτοκτονία επειδή κάποιοι την εκβίαζαν ότι θα δημοσιοποιήσουν υλικό ερωτικού περιεχομένου που φέρεται να κατείχαν και απεικόνιζε τη νεαρή κοπέλα. Η ίδια ισχυρίστηκε ακόμη ότι η Λίνα «ήταν μπλεγμένη σε κύκλωμα και την εκβίαζαν να κάνει πράγματα παρά τη θέλησή της».


Ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Ξυλουργίδης, αποκάλυψε ακόμη ότι υπάρχουν 500 σελίδες με μηνύματα που έχουν παραδοθεί στις αρχές, ενώ το ημερολόγιο της κοπέλας δεν έχει βρεθεί.


Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή LiveNews, ο δικηγόρος έκανε λόγο για την πιο ενθαρρυντική εξέλιξη του τελευταίου έτους στην υπόθεση «καθώς η κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης αναδεικνύει ότι υπάρχουν αντανακλαστικά, υπάρχουν υπεύθυνοι άνθρωποι σε θέσεις - κλειδιά που μπορούν να φέρουν σε πέρας τέτοιες δύσκολες υποθέσεις. Είναι μία πολύ σκοτεινή και πολύ περίεργη υπόθεση, στην οποία όμως, η φωνή συνείδησης και ενστίκτου της μάνας από την αρχή είχε υποστηρίξει ότι δεν ήταν αυτοκτονία. Και φάνηκε ότι αυτό το ένστικτο ήταν αλάνθαστο».


«Εμείς καταθέσαμε ένα πλήρες υπόμνημα με όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από 500 σελίδες μηνυμάτων, τόσο από το Facebook, όσο και από το Instagram. Τα έχουμε δώσει στις αρμόδιες αρχές και περιμέναμε την πρώτη αντίδραση. Υπάρχουν μηνύματα μέσω των οποίων απειλείται αυτή η κοπέλα να προχωρήσει σε ενέργειες και πράξεις, που φαίνεται από τον διάλογο ότι δεν επιθυμεί. Σε καμία περίπτωση αυτό το κορίτσι, που λοιδορήθηκε και κανιβαλίστηκε ακόμα και μετά θάνατον, δεν δείχνει την πρόθεσή της να συμμετέχει σε όλα αυτά που της ζητούν κάποιοι που σήμερα κρύβονται», πρόσθεσε.


Επίσης, τόνισε πως όλα τα στοιχεία, που προκύπτουν από μηνύματα στο κινητό, αλλά και από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, έχουν δοθεί δια του υπομνήματος στις εισαγγελικές αρχές. «Όμως να σας πω ότι το κινητό αυτής της κοπέλας, δεν ερευνήθηκε ποτέ. Από την πρώτη κιόλας μέρα, η μητέρα μιλούσε για ζητήματα που δεν έχουν να κάνουν με αυτοκτονία. Δεν λήφθηκε σοβαρά υπόψη. Το ημερολόγιό της δεν βρέθηκε ποτέ. Έχουμε διαφορετικές καταθέσεις. Η συγκάτοικός της μιλάει για μία ήρεμη κοπέλα και για την τελευταία της μέρα, που λέει ότι δεν είχε κάποια περίεργη συμπεριφορά. Ενώ υπάρχουν άλλες καταθέσεις που λένε τα ακριβώς αντίθετα. Όταν δεν υπάρχουν συγκλίνουσες καταθέσεις, κάτι κρύβεται», υπογράμμισε.

 

Η 22χρονη Λίνα ήταν φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ. Σύμφωνα με το protothema.gr, από τα στοιχεία που κατέθεσε η οικογένεια, προκύπτει πως η κοπέλα εκβιαζόταν αρχικά από ένα άτομο που, δηλώνοντας ότι είναι φωτογράφος, τής είπε πως ήθελε να την προωθήσει ως μοντέλο και την τραβούσε φωτογραφίες που κάποιες από αυτές ήταν γυμνές και κάποιες ημίγυμνες. Ωστόσο, στην πραγματικότητα φέρεται να μην ήταν φωτογράφος αλλά φοιτητής, ο οποίος ανήρτησε στο διαδίκτυο, χωρίς την άδεια της κοπέλας, κάποιες από τις φωτογραφίες που την είχε τραβήξει, με αποτέλεσμα να τις οικειοποιηθούν επιτήδειοι και στη συνέχεια να την εκβιάζουν.


Σύμφωνα με μαρτυρίες που φέρεται να έχει η οικογένεια, η 22χρονη φοιτήτρια εκβιαζόταν πάνω από επτά άτομα, τα οποία της έλεγαν «στείλε μας κι άλλο υλικό αλλιώς θα δημοσιεύσουμε κι άλλες φωτογραφίες σου». Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema, μια μαρτυρία φίλης Λίνας αποκαλύπτει επίσης ότι η 22χρονη είχε πέσει θύμα εκβιασμού ατόμων που είχαν στα χέρια τους βίντεο ερωτικού περιεχομένου με την κοπέλα και με αυτό την εκβίαζαν να προχωρά και σε άλλες πράξεις με άτομα που της υπαγόρευαν.

Εν μέσω όλων αυτών των αποκαλύψεων, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να διενεργηθεί επείγουσα έρευνα από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, παράνομη βία, αλλά και παραβάσεις για την προστασία ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.


Σύμφωνα με την έγγραφη παραγγελία, ο εισαγγελέας ζητεί «να γίνει η ηλεκτρονική αναζήτηση των ιχνών τυχόν εγκληματικής συμπεριφοράς για τήρηση, αποθήκευση, επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, των απειλών μέσω διαδικτύου για πράξη ή ανοχή, ένωσης προσώπων για διάπραξη κακουργήματος».


Ακόμη, ζητεί να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις και να γίνει κάθε δικονομική ενέργεια για τη διαπίστωση των παραπάνω πράξεων. Σε περίπτωση, δε, που από την έρευνα προκύψουν ενδείξεις για τέλεση αδικημάτων, να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις από υπόπτους.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM