Απεργία της ΓΣΕΕ

Ευρωπαϊκή καταδίκη της Ελλάδας για την υπόθεση Τσαλικίδη - «Δεν έγινε επαρκής έρευνα από τις ελληνικές αρχές»

Ευρωπαϊκή καταδίκη της Ελλάδας για την υπόθεση Τσαλικίδη - «Δεν έγινε επαρκής έρευνα από τις ελληνικές αρχές» Facebook Twitter
1

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε ομόφωνα την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη, καθώς έκρινε ότι οι ελληνικές αρχές δεν διενήργησαν επαρκή έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι στέλεχος τηλεφωνικής εταιρείας, ο Κ. Τσαλικίδης είχε βρεθεί στο σπίτι του κρεμασμένος, τον Μάρτιο του 2005, παραμονή αποκάλυψης μεγάλου σκανδάλου παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων πολλών μελών της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Ήταν σχεδιαστής δικτύου της εταιρείας vodafone. 

Οι γονείς του Κώστα Τσαλικίδη και ο αδελφός του, δεν αποδέχθηκαν τα συμπεράσματα της έρευνας για αυτοκτονία και αντίθετα υποστήριξαν ότι ο θάνατός του ήταν συνδεδεμένος με την ιστορία των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια Τσαλικίδη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις 19 Νοεμβρίου του 2014.

Πλέον, σύμφωνα με το Δικαστήριο, η Ελλάδα υποχρεούται να καταβάλει στους προσφεύγοντες συνολικά 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη συν τα δικαστικά έξοδα.

Ελλάδα
1

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Επιτέλους ! Αν και η αποζημίωση ειναι ήσσονος σημασίας, το γεγονός οτι η υπόθεςη εφταςε ως εκει, ειναι κατι. Μακάρι η οικογένεια του παιδιού να καταφέρει να αποκαλύψει την αλήθεια και να πάει ενα βήμα παραπέρα, τους το εύχομαι ολόψυχα.