Απίστευτη καταγγελία καθηγητή Γεωλογίας για τη Μάνδρα: Το ρέμα μπαζώθηκε από τον δήμο και έγινε αμαξοστάσιο

Απίστευτη καταγγελία καθηγητή Γεωλογίας για τη Μάνδρα: Το ρέμα μπαζώθηκε από τον δήμο και έγινε αμαξοστάσιο Facebook Twitter
10

Η φύση είχε προειδοποιήσει για τη σημερινή τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής, υπογράμμισε ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Παπανικολάου καταγγέλλοντας ότι ο δήμος είχε μπαζώσει το ρέμα για να γίνει αμαξοστάσιο.


Ο κ. Παπανικολάου σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ήταν αποκαλυπτικός σε σχέση με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις που έχουν γίνει στις πληγείσες περιοχές.

«Το τραγικό ήταν ότι ένα μεγάλο κομμάτι του μπαζώματος και του κλεισίματος, στο πιο στενό σημείο, ήταν μερικά στρέμματα που έφτιαξε ο δήμος χώρο αμαξοστασίου και επισκευών, παραδίπλα ήταν ένα σούπερ μάρκετ, που είχαν κλείσει ακριβώς όλη τη δίοδο του νερού.

Όποιος περάσει αυτό δρόμο και φύγει από τη Μάνδρα για να πάει βόρεια προς Αγ. Σωτήρα αν προσπαθήσει στο στενότερο σημείο μάλιστα να δει πού είναι το ρέμα που περνούν τα νερά, δεν θα δει πουθενά διέξοδο για το νερό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου.


Τονίζοντας πως η φυσική διέξοδος του νερού είχε κλειστεί, συμπλήρωσε: «Το τραγικό είναι ότι το 1996 είχαμε και δύο θύματα ακριβώς στην ίδια περιοχή, ένα με δύο χιλιόμετρα βόρεια από το σημείο που είχε κλείσει η δίοδος. Ήδη, η φύση είχε προειδοποιήσει για το ότι κακώς είχαν γίνει επεμβάσεις, κακώς δεν είχε διατηρηθεί η φυσική ροή του νερού και ταυτόχρονα δεν είχε διαμορφωθεί μια τεχνητή ροή του νερού».


Πρέπει να υπολογίσουμε ποιες είναι οι μέγιστες βροχοπτώσεις που περιμένουμε στην ευρύτερη περιοχή, να υπολογίσουμε τον όγκο και να δούμε τι διατομή χρειάζεται ώστε να εξασφαλιστεί η δίοδος του νερού στην ακραία τιμή της βροχόπτωσης, επισήμανε.


Σημείωσε δε, ότι τρεις με τέσσερις φορές στα τελευταία είκοσι με τριάντα χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο στην περιοχή και με πολύ μεγάλη τραγικότητα σήμερα, έχει έρθει το ακραίο γεγονός «και τότε ψάχνουμε να δούμε τι γίνεται, ενώ είναι προαναγγελμένο, τα πάντα είναι προκαθορισμένα».

Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
κ.Haifischnet δεν υπάρχει λέξη "Ελληναράς" ( ψάξε σε όποιο λεξικό θέλεις) .Ο χαρακτηρισμός αυτός είναι εφεύρεση ορισμένων πολύ προσβλητική για τούς Ελληνες.Δεν μπορείς να γενικεύεις την ονομασία της χώρας μας της Ελλάδος ( εξου το ελληναράς) και να την χρησιμοποιείς για να καταδείξεις κάποιους ανεγκέφαλους.Πρέπει να μάθουμε να προσέχουμε τούς χαρακτηρισμούς που κάνουμε και να εχουμε γνώση της σημασίας τους αλλιώς καταντάμε το λιγότερο γραφικοί και μερικές φορές προκλητικοί απέναντι στούς συμπολίτες μας.
Κύριε Γκαργκαουλα, ας ξεπεράσουμε τις ευαισθησίες περι σύνδεσης του ονόματος της χώρας με το συγκεκριμένο κοινό. Δυστυχώς κατέληξε ως στερεότυπο γιατί είναι ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικο σε μέγεθος και επηρεάζει τη συνολική αισθητική της χώρας.
Οχι φίλε μου κάνεις μεγάλο λάθος.Το να καταλήγουν στερεότυπα (κατά την άποψη μερικών) εκφράσεις και χαρακτηρισμοί που μειώνουν την Ελλάδα αυτά είναι που επηρεάζουν τη συνολική αισθητική της χώρας.Δεν είναι όλοι οι Ελληνες λαμόγια και ανεύθυνοι όπως μερικοί θέλουν να τούς παρουσιάσουν για τούς δικούς τους λόγους....Οχι φίλε μου και πάλι, δεν θα μπώ σε αυτό τον κακοτράχαλο και επικίνδυνο δρόμο που θέλουν να χαράξουν ορισμένοι είτε λόγω της αμάθειάς τους είτε λόγω της δήθεν μαγκειάς τους είτε λόγω της επιτιδευμένης υπονόμευσης της Χώρας και των πολιτών της!
Νεολογισμός της πλάκας είναι και καρφί δε μου καίγεται αν κάποτε ,που πολύ αμφιβάλω, θα μπεί στα λεξικά. Αυτό που με πείραξε περιγράφεται λεπτομερώς στα παραπάνω σχόλια μου και θα το καταλάβεις αν μπείς στο κόπο και τα διαβάσεις προσεκτικά.
"Οι γνωστοί ελληναράδες". Προσβλητική εκφραση για τούς πολίτες αυτής της χώρας.Τσουβαλιάζει τούς πάντες σε αυτή την κλισέ έκφραση. Δεν είναι έτσι δεν μπορεί κάποιος να βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι! Πρέπει να είμαστε περήφανοι που είμαστε Ελληνες όχι να ντρεπόμαστε και να κρυβόμαστε και οχι να κατηγορούμε αλλήλους! Να μάθουμε να αποδίδουμε τις ευθύνες στούς υπαίτιους με στοιχεία και οχι να γενικεύουμε κατά όλων. κ.Vitrouvios σε προκαλώ να αναφέρεις ποιοί είναι αυτοί οι γνωστοί Ελληναράδες παραθέτοντας στοιχεία και να μήν βάλεις κατά όλων.
Έχω παρατηρήσει και στο παρελθόν μία "αλλεργία" σου στην λέξη ελληναράδες και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Επίσης δεν μπορώ να δω από πού προκύπτει ότι γενικεύουμε, κατηγορούμε αλλήλους ή βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι.Ο όρος "ελληναράς" δεν αντιπροσωπεύει τον Έλληνα γενικά. Είναι ο Έλληνας εκείνος που -μεταξύ άλλων και με αφορμή την συγκεκριμένη επικαιρότητα- δεν υπολογίζει τους συνανθρώπους του μπροστά στο οικονομικό όφελος το δικό του και ενίοτε του σογιού του. Είναι αυτός που ψηφίζει για να βολευτεί, αυτός που βολεύει για να κονομήσει και τα λοιπά και τα λοιπά. Όπως ελληναράς είναι κι αυτός που περνάει με κόκκινο χωρίς να υπολογίζει ότι μπορεί να τσακίσει κανέναν. Όπως κι αυτός που πετάει τα σκουπίδια και τα μπάζα του στο ξένο οικόπεδο γιατί χαλάνε την μόστρα του δικού του οικοπέδου. Και πάει λέγοντας, εσύ γιατί θίγεσαι τόσο;
Πραγματικά αυτοι που μπάζωσαν μπορούν και κυκλοφορούν άνετα ανάμεσα στους συμπολίτες τους ? Με προηγούμενο μάλιστα 2 νεκρούς το 1996 όπως αναφέρει ο καθηγητής , ο δήμος και η περιφέρεια πως αποφάσισαν να προστατεύσουν το κοινωνικό σύνολο για το χειρότερο που τελικά ήρθε?? μα τόση χοντροπετσιά ρε γμτ