Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες συγκεντρώνονται στην πλατεία Αριστοτέλους με σκοπό να κινηθούν προς τα σύνορα

Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες συγκεντρώνονται στην πλατεία Αριστοτέλους με σκοπό να κινηθούν προς τα σύνορα Facebook Twitter
Κάποιοι έστησαν σκηνές και φώναξαν συνθήματα όπως «ανοίξτε τα σύνορα». Φωτογραφία: thessnews.gr
0

Στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν από το πρωί πρόσφυγες, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα που φέρεται να απηύθυναν το προηγούμενο διάστημα άγνωστοι -μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης- με σκοπό να κινηθούν μαζικά προς τα βόρεια σύνορα της χώρας.


Έως αυτή την ώρα βρίσκονται στο σημείο μερικές δεκάδες πρόσφυγες, που έφθασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο. Στην πλειονότητά τους είναι νεαρής ηλικίας, ενώ μεταξύ αυτών βρίσκονται και παιδιά.

Παρότι ο λεγόμενος βαλκανικός διάδρομος είναι κλειστός για τους πρόσφυγες, οι ίδιοι δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν έως τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, όπου ζουν συγγενείς τους.


Κάποιοι έστησαν σκηνές και φώναξαν συνθήματα όπως «ανοίξτε τα σύνορα». Όπως τονίζουν, αναμένουν έως το μεσημέρι πρόσφυγες από δομές φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υλοποιήσουν την πρόθεσή τους να μετακινηθούν προς τα σύνορα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM