Αλόννησος: 11χρονος παγιδεύτηκε σε σιδερένιο κιβώτιο και έπεσε στη θάλασσα

Αλόννησος: 11χρονος παγιδεύτηκε σε σιδερένιο κιβώτιο και έπεσε στη θάλασσα Facebook Twitter
0

Μία πραγματική τραγωδία απετράπη την τελευταία στιγμή το πρωί της Κυριακής στην Αλόννησο όταν ένα 11χρονο αγοράκι εγκλωβίστηκε μέσα σε ένα συρόμενο σιδερένιο κιβώτιο μεταφοράς δεμάτων και έπεσε στη θάλασσα.


Όπως αναφέρει το site taxydromos.gr, ο μικρός έπαιζε με το κιβώτιο στην παραλία σύροντάς το δεξιά – αριστερά μέχρι τη στιγμή που μπήκε τελικά μέσα σε αυτό αλλά το κιβώτιο «τσούλησε» και κατευθύνθηκε προς την πλευρά της θάλασσας.

Ο 11χρονος σώθηκε τελικά από βέβαιο πνιγμό χάρη στις γενναίες προσπάθειες του αντιδημάρχου Οικονομικών Αλοννήσου Άγγελου Αργυρίου και του καπετάνιου του Flying Dolphin Ερατώ Γιάννη Βερύκιου, που αψήφησαν το κρύο και την παγωμένη θάλασσα και βούτηξαν για να σώσουν τον μικρό.

Εκτιμάται ότι έμεινε μέσα στο νερό τουλάχιστον είκοσι με είκοσι πέντε δευτερόλεπτα. Ο κ. Βερύκιος βουτώντας στη θάλασσα «βρήκε» στην πλευρά του κιβωτίου όπου δεν υπήρχε άνοιγμα. Ο κ. Αργυρίου στάθηκε ευτυχώς πιο τυχερός. Έπιασε το παιδί από το χέρι, όπως είπε, και το τράβηξε έξω από το περιθώριο.

Τη διάσωση του μικρούλη παρακολουθούσε πλέον πλήθος κόσμου με κομμένη την ανάσα. Ο 11χρονος δεν είχε τις αισθήσεις του. Με την παροχή όμως πρώτων βοηθειών άρχισε να συνέρχεται και έβγαλε από τα πνευμόνια του αρκετό από το θαλασσινό νερό.

Ο μικρός γύρω στη 1.30 το μεσημέρι παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί εκτιμάται ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο ζωής και είναι καλά. Υπάρχει όμως ακόμη ποσότητα νερού στα πνευμόνια του.

Το Λιμεναρχείο Αλοννήσου διεξάγει προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος που παρ' ολίγον να στοιχίσει τη ζωή ενός μικρού παιδιού καθώς και γιατί το συγκεκριμένο κιβώτιο βρισκόταν στο λιμάνι χωρίς να είναι δεμένο σε σταθερό σημείο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM