ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Την έλευση του «Αβέρωφ» στη Λήμνο ζητά το υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Την έλευση του «Αβέρωφ» στη Λήμνο ζητά το υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Facebook Twitter
0

Με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο που κοινοποίησε στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και στον αρχηγό ΓΕΝ ο γενικός γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης ζητά την έλευση του θωρηκτού «Αβέρωφ» στη Λήμνο κατά την επιστροφή του από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να τιμηθεί η ναυμαχία της Λήμνου κατά την οποία σφραγίστηκε η απελευθέρωση των νησιών του Αιγαίου.


Όπως σημειώνει ο κ. Γιαννέλλης «η ναυμαχία της Λήμνου, που έγινε στις 5 Ιανουαρίου 1913, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο που ίσχυε τότε ήταν η δεύτερη από τις δύο μεγάλες ναυμαχίες μεταξύ του Ελληνικού Βασιλικού Ναυτικού και του Οθωμανικού Στόλου, κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο και πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της νήσου Λήμνου, εξ ου και η ονομασία της.

Η ναυμαχία έληξε με νίκη του ελληνικού στόλου και τον εγκλεισμό του οθωμανικού στόλου εντός των Δαρδανελίων στη δεκαετία που ακολούθησε».


Ο κ. Γιαννέλλης τονίζει πως «έντονη επιθυμία του λαού της Λήμνου είναι η έλευση του ιστορικού θωρηκτού από τη Λήμνο (κατά προτίμηση έξω από τις ακτές του Ρωμαίικου Γιαλού) έστω για λίγες ώρες, κατά την κάθοδό του από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να θυμίσει στον λαό της τις ένδοξες σελίδες που έγραψε στις θάλασσες γύρω από τη Λήμνο με ορμητήριο τον Μούδρο και κυβερνήτη τον αείμνηστο ναύαρχο Κουντουριώτη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM