Την ανάγκη της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης επισημαίνει ο Πικραμμένος με επιστολή στον Κοντονή

Την ανάγκη της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης επισημαίνει ο Πικραμμένος με επιστολή στον Κοντονή Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Την ανάγκη υιοθέτησης της υποχρεωτικής επίλυσης μίας μεγάλης κατηγορίας διαφορών, μέσω του θεσμού της διαμεσολάβησης, αναφέρει ο πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) και πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Παράλληλα, ο κ. Πικραμμένος επισημαίνει τη βούληση των φορέων της κοινωνίας και της οικονομίας, υπέρ των καινοτόμων λύσεων εναλλακτικής επίλυσης διαφορών, πριν την προσφυγή στη δικαστική διαδικασία.

Ειδικότερα, ο κ. Πικραμμένος σημειώνει στην επιστολή του, ότι «το ιστορικό "στοίχημα" της υποχρεωτικότητας, αποτελεί τη βασική προϋπόθεση αξιοποίησης και διάδοσης της διαμεσολάβησης στην Ελλάδα» και προσθέτει: «Μια τέτοια νομοθετική παρέμβαση θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικά κοινωνικά οφέλη, τόσο μέσω της εξοικονόμησης κόστους και χρόνου για τον πολίτη, καθώς και μέσω της αποσυμφόρησης του επιβαρυμένου δικαστικού συστήματος».


Επίσης, ο πρόεδρος του ΟΠΕΜΕΔ, χαιρετίζει τη νομοθετική επεξεργασία ανάλογων εφαρμογών υποχρεωτικής απόπειρας διαμεσολάβησης, εκφράζοντας την ισχυρή βούληση του Οργανισμού για ενεργό συμμετοχή στην επεξεργασία και διαβούλευση των νέων διατάξεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM