ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Συλλυπητήρια και καταδίκη της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εκφράζουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί

Συλλυπητήρια και καταδίκη της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εκφράζουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί Facebook Twitter
0

Τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε άμεσα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ενημερώθηκε και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών της αποτρόπαιας δολοφονίας.

«Οι αρχές οφείλουν να κινηθούν άμεσα για την εξιχνίαση της στυγνής δολοφονίας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου», αναφέρεται στο συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter. «Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τον αποτροπιασμό της και τη βαθιά της θλίψη για την εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αναμένει από τις Αστυνομικές Αρχές το αυτονόητο: Να διαλευκάνουν το ταχύτερο δυνατόν το στυγερό αυτό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας. Εκφράζουμε στους οικείους του τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη. Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. «Είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη δικηγορία και τη Δικαιοσύνη. Είναι όμως κι ένα ακόμη σύμπτωμα της βαθιάς κοινωνικής παθογένειας που βιώνει η χώρα. Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας που νιώθει κάθε πολίτης ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Η κυβέρνηση πρέπει -επιτέλους- να αναλάβει τις ευθύνες της για το διάχυτο αίσθημα ανομίας και ανασφάλειας που εντείνεται κι απλώνεται παντού γύρω μας» αναφέρει η Φ.Γεννηματά.

Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί. Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών, αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.


Σε δήλωσή του, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Παξινός, καταδικάζει την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.«Καταδικάζω την άνανδρη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ενός εξέχοντος συναδέλφου με σημαντική και πολυετή προσφορά στη κοινωνία, στη νομική επιστήμη, στο δικηγορικό σώμα και στα συνδικαλιστικά δρώμενα του Συλλόγου» δηλώνει ο Παξινός και προσθέτει: «Δυστυχώς για άλλη μια φορά, με αγανάκτηση διαπιστώνουμε την έλλειψη επαρκούς προστασίας του Έλληνα πολίτη που γίνεται θύμα δολοφονικών ενεργειών σε κεντρικότητα σημεία της Αθήνας. Είναι βέβαιο ότι οι δικηγόροι μετά το τραγικό αυτό συμβάν δεν θα καμφθούν από παρόμοιες ενέργειες και όπως πάντα θα δίνουν το καθημερινό τους παρών για τη προστασία της Δημοκρατίας. Βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αλησμόνητου Μιχάλη».

«Τελικά είναι επικίνδυνο να προσπαθείς να κάνεις καλά τη δουλειά σου » δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣΑ Β.Αλεξανδρής που έσπευσε μαζί με άλλους δικηγόρους , συγγενείς και φίλους του Μ. Ζαφειρόπουλου , έξω από το γραφείο του στον οδό Ασκληπιού.
Οι δικηγόροι και οι συγγενείς προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιά ήταν τα κίνητρα των κουκουλοφόρων εκτελεστών που μπήκαν στο δικηγορικό γραφείο μετά τις 7 το απόγευμα και δολοφόνησαν τον Μ.Ζαφειρόπουλο .
Ο Μ.Ζαφειρόπουλος ήταν 52 ετών, γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νώντα Ζαφειρόπουλου και πατέρας 2 παιδιών . Ο αδελφός του Γρηγόρης υπήρξε δήμαρχος Χαλανδρίου.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM