Τα σχολικά βιβλία της Αλβανίας αναφέρουν ελληνικές περιοχές ως αλβανικές

Τα σχολικά βιβλία της Αλβανίας αναφέρουν ελληνικές περιοχές ως αλβανικές Facebook Twitter
0

«Προσβλητικό» και «απαράδεκτο» χαρακτήρισε ο υφ. Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης το τμήμα του βιβλίου Γεωγραφίας που διδάσκεται στα σχολεία της Αλβανίας και αναφέρεται σε  «αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα».

Ο κ. Αμανατίδης μιλώντας στη Βουλή ανέφερε ότι θα θέσει το θέμα στη Σύνοδο της Ουνέσκο το Νοέμβριο, σημειώνοντας ότι  τόσο στο βιβλίο της Γεωγραφίας, όσο και στο βιβλίο Ιστορίας δείχνουν ότι «το αλβανικό κράτος είναι ακόμα εγκλωβισμένο σε αναχρονιστικές, εθνικιστικές και μεγαλοϊδεατικές αντιλήψεις».

Έκανε επίσης γνωστό ότι το θέμα θα συνδεθεί και με την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε..Υπογράμμισε, επίσης, ότι τα σχολικά βιβλία της Αλβανίας και της Ελλάδας θα τεθούν στον τραπέζι στην επόμενη συνεδρίαση της μεικτής ελληνοαλβανικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

 Ως «αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα» αναφέρονται η δυτική Μακεδονία καθώς και ολόκληρη η Ήπειρος ως «Τσαμουριά».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM