Κομισιόν: Εξετάζουμε την απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό

Κομισιόν: Εξετάζουμε την απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό Facebook Twitter
0

Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξετάζουν την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, σχετικά με το Ελληνικό, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν.


«Οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν στο πλαίσιο του Μνημονίου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προώθηση της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού, το οποίο αποτελεί βασικό επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξης», πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Στο μεταξύ, χθες η πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, επισήμανε ότι πρέπει να καθαρογραφούν άμεσα οι αποφάσεις του ΚΑΣ. Όπως είπε, μετά από τις αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου «θεωρούμε ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας που απαιτείται για την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου. Είναι εξίσου σημαντικό πλέον, οι αποφάσεις του ΚΑΣ να καθαρογραφούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να επιταχυνθεί η υλοποίηση της επένδυσης».

Παράλληλα, η Lamda Development τόνισε σε ανακοίνωσή της πως θα μελετήσει την απόφαση και περιμένει επίσημη ενημέρωση. «Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. πριν τοποθετηθεί στο θέμα των αποφάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου της 3/10/2017 αναμένει την επίσημη ενημέρωση σχετικά με το ακριβές περιεχόμενό τους», αναφέρεται από την εταιρεία.

«Η Lamda Development αφού μελετήσει τις αποφάσεις αυτές και τα διαγράμματα που θα τις συνοδεύουν, θα είναι σε θέση να εκτιμήσει τις επιπτώσεις στο Master Plan και στο Επιχειρηματικό Σχέδιο, παραμένοντας προσηλωμένη στα υπογεγραμμένα και κυρωμένα από το Κοινοβούλιο συμβατικά κείμενα» προσθέτει η ανακοίνωση.


Υπενθυμίζεται ότι το ΚΑΣ προχώρησε στην κήρυξη 280 στρεμμάτων του Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου, το βράδυ της Τρίτης έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκεσε πάνω από 9 ώρες.

Η ψηφοφορία αφορούσε στην κήρυξη αρχαιολογικού χώρου 700 ή περίπου 300 στρεμμάτων στο Ελληνικό, ενώ η αρχική εισήγηση ήταν για 3.000 στρέμματα. Τελικά η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 15-1 και κήρυξε τα 280 στρέμματα στο Ελληνικό ως αρχαιολογικό χώρο και χαρακτηρίζεται πλέον ως συμβιβαστική λύση για όλες τις πλευρές.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM