«Αυτός είναι ο φασίστας» - Γέμισε αφίσες με φωτογραφίες του καθηγητή Συρίγου η Αθήνα

«Αυτός είναι ο φασίστας» - Γέμισε αφίσες με φωτογραφίες του καθηγητή Συρίγου η Αθήνα Facebook Twitter
34


Γεμάτη αφίσες είναι η Αθήνα σε αρκετά σημεία με πρόθεση την στοχοποίηση του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελου Συρίγου.

Αφίσες έχουν τοποθετηθεί σε τοίχουςτου ιδρύματος, πολλές γωνιές στο Κουκάκι αλλά και στις οδούς Μαυρομιχάλη και Ασκληπιού στα Εξάρχεια.

Η αφίσα με την φωτογραφία του κ. Συρίγου, έχει τίτλο «Αυτός είναι ο φασίστας» και συνοδεύεται από ένα κείμενο κατά του καθηγητή. Άμεση ήταν η αντίδραση της Συγκλήτου του ιδρύματος η οποία σε ανακοίνωσή της μιλά για «κυκλοφορία αφίσας δίκην ρωμαϊκών προγραφών». Η εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρει μάλιστα πως καθηγητές του ιδρύματος κάνουν προσπάθεια για την υπογραφή κειμένου υπέρ του απ' όλους τους καθηγητές του Παντείου.

Η στοχοποίηση του καθηγητή έρχεται καθώς ο ίδιος τον περασμένο Φεβρουάριο είχε κάνει παρατήρηση σε δύο φοιτητές  που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση στους φρεσκοβαμμένους τοίχους του ιδρύματος. Στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση και ξυλοκοπήθηκε από ομάδα φοιτητών.

Η υπόθεση πήρε τη δικαστική οδό και ο πρώτος φοιτητής ήδη καταδικάστηκε ενώ στις 9 Οκτωβρίου είναι η δίκη του δευτέρου φοιτητή.

34

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

14 σχόλια
Το Ελληνικο πανεπιστημιο εχει απο καιρο συνθηκολογησει με την εξαθλιωση του. Η ερωτηση τί δουλεια εχουν τα κομματα μεσα στο πανεπιστημιο ουτε καν ρητορικη πια. Πηγε ο καημενος ο ανθρωπος να μαζεψει τα αμαζευτα.
Υποθέτω ότι στην ιστοσελίδα "τους" θα υπάρχει το πλήρες κείμενο, αλλά είσαι σίγουρη/ος ότι θέλεις να διαβάσεις αρλούμπες; Γιατί τίποτα άλλο από αρλούμπες δεν γράφουν αυτοί.Πρέπει η Lifo να γίνει φερέφωνο των ηλιθίων;
Επειδή δυστυχώς έκανα ήδη τον κόπο, σε ενημερώνω ότι ο Συρίγος είναι φασίστας επειδή: ως διεθνολόγος είναι όργανο του ελληνικού ιμπεριαλισμού (!), θέλει να βάλει το στρατό να επιβλέπει τους μετανάστες στην εργασία τους (!), περιβάλλεται από φοιτητές-φυτά (!), και είναι δικομανής επειδή μήνυσε αυτούς που τον σπάσαν στο ξύλο (!).
Έκανε παρατήρηση (όπως και καλά έκανε), έφαγε ξύλο, τον διαπόμπευσαν και τον λένε τώρα φασίστα; Πόσο γελοίοι είναι; Ποιος τους λαμβάνει στα σοβαρά; Δηλαδή είμαστε όλοι εν δυνάμει φασίστες που δεν συμφωνούμε με αυτές τις βρόμικες πρακτικές των συγκεκριμένων καλόπαιδων; Με κάθε συμπάθεια προς τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ αντιφασισμό, και κάθε κατάκριση του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ φασισμού, είναι σοβαρά πράγματα αυτά;
Φασίστας, ακόμα μια λέξη καραμέλα που έχει χάσει το νόημα της.Φασίστας είναι όποιος δεν είναι υπέρ της παράνομης μετανάστευσης.Όποιος απαγορεύει αφισοκολλήσεις.Όποιος θέλει να τηρείται η ώρα κοινής ησυχίας.Όποιος είναι υπέρ του αντικαπνιστικού νόμου.Όποιος ζητάει από τους ιδιοκτήτες να μαζεύουν τις ακαθαρσίες από τα αδέσποτα. Φασίστας μπορεί πλέον να ονομαστεί εύκολα ο οποιοσδήποτε. Το κερασάκι στην τούρτα, το σύνθημα "Θάνατος στους φασίστες."
@lykum ακριβως, στην Ελλαδα η πολιτική ειναι σε μεγαλο βαθμο λαιφ σταιλ: επειδη οι Dead kennedys επαιξαν ωραια μουσικη ας βαλουμε το Τζελο Μπιαφρα for president. Και ως τα εκει μπορουν να σκεφτουν.
Η φάση θα είναι όταν θα έρθει ο πραγματικός φασίστας να τους επιβληθεί σε όλους αυτούς που κάνανε καραμέλα την λέξη αυτή. Τότε να δω την έκφραση τους και την... μαγκιά τους.
Στην πλειοψηφία μιλάμε για παιδιά 18-22 χρονών που δεν ξέρουν που τους πάνε τα 4. Που εκμεταλλεύονται την ανάγκη τους να είναι cool για να ρίξουν τη γκόμενα/γκόμενο και να πάμε κόντρα στο μπαμπά διάφοροι επιχειρηματίες...Από βιβλιοπωλεία (!) τατουατζίδικα εστιατόρια και ΜΚΟ μέχρι κόμματα, φεστιβάλ και καμιά φορά και τα ίδια τα πανεπιστήμια. Τα ίδια τα Πανεπιστήμια τα βολεύει το χάος αυτό.Εκτός των άλλων, υπάρχει μια ολόκληρη καλοκουρδισμένη βιομηχανία γύρω από αυτόν τον χώρο και το όλο ανάρχοlifestyle.
Κοινοί κανάγιες που δέρνουν και διαπομπεύουν καθηγητές και αγανακτισμένοι σχολιαστές έτοιμοι για νύχτες των κρυστάλλων.Ο τραμπουκισμός, ξέρετε, είναι καμιά φορά και κατάσταση του νου.Άλλο αλήτης, άλλο αναρχικός, άλλο αριστεριστής, άλλο αριστερός, άλλο κομμουνιστής. Και άλλο χυλός.
Αλληλοϋποστηρίζονται όλοι αυτοί που αναφέρεις, με αποτέλεσμα ακόμη κι αν υπάρχει κάποιος έντιμος, παρασύρεται σε ένα βόθρο που προσελκύει και ποινικούς.
Δηλαδη μας λες να αγνοήσουμε καθε κειμενο τους, καθε δηλωση τους περι αναρχο/αριστεριστων, να αγνοήσουμε καθε μα καθε απουσια επισημης, ξεκαθαρης και δημοσιας κατακρισης χωρις ναι μεν αλλα απο την υπολοιπη αριστερα (μεμονομενες προσωπικοτητες δεν μετρανε) και να τους πουμε απλους τραμπουκους, απολιτικ; Χμμ...ναι εχεις δικιο και οι τραμπουκοι της ακροδεξιας οποτε τραμπουκιζουν είναι απολιτικ και όχι εκφραστες/υπηρετες της ακροδεξιας...ε;Αγαπητε πολιτικο προβλημα είναι, πολιτικη βια ασκουν στο ονομα της Αναρχίας ως πολιτικη Ιδεολογια, το να λεμε δεν είναι αναρχικοι αλλα απλοι κοινοι τραμπουκοι είναι μια ευγενια που κρυβει το προβλημα της Αριστερας τα τελευταία 15χρόνια στα πανεπιστημια και ορισμενα γκετο. Εαν δεν σας αρεσει ο συνδοιασμος και αναρχικος και φασιστας....διορθώστε το, αλλα μην ζητάτε να λεμε καθε μα καθε φορα καποια παραλλαγη του "δεν είναι πραγματικοι/αληθινοι αριστεροι/αναρχικοι κτλ".
Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για όσους νοιάζονται για την ελευθερία έκφρασης. Να υποστηρίξουν αυτόν τον άνθρωπο που στοχοποιείται από τους μπαχαλάκηδες. Να στηρίξουν το δημόσιο πανεπιστήμιο, η υποβάθμιση του οποίου θα πλήξει μόνο τους φτωχούς.
Η εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρει μάλιστα πως καθηγητές του ιδρύματος κάνουν προσπάθεια για την υπογραφή κειμένου απ' όλους τους καθηγητές του Παντείου. Πηγή: www.lifo.grΚειμένου; Τι κειμένου; Εναντίον του συναδέλφου τους;Σοβαρούς καθηγητές έχει αυτό το Πάντειο! Δεν τους βάζουν να εργαστούν για κανένα μήνα σε συνεργείο καθαρισμού, να τους έχουν και απλήρωτους, για να δούνε την γλύκα;
Οι πρακτικές αυτού του χώρου μου προκαλούν πλέον μόνο αηδία.Καλή δύναμη στον καθηγητή που έμπλεξε με βλαμμένους.Δυστυχώς απέναντί τους θα είναι μόνος του χωρίς καμιά προστασία από κράτος ή κοινωνία.
ποιο μπατζετ; παρακρατικοι ειναι τα παιδια. φυσικα δεν ειναι αναγκη να ειναι αυτου του κρατους παρακρατικοι. (προηγουμενες αφισες τους για ρατσισμο μαντηλα δυση ισλαμ κλπ ειναι να τραβας τα μαλλια σου)
Στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση και ξυλοκοπήθηκε από ομάδα φοιτητών( βάλε αριστερών δημοκρατών εδώ αρθογράφε). Η αλητεία κάθε κομμουνιστή/αναρχικού (που δεν γνωρίζει πως είναι αυτές ιδεολογίες ασύμβατες) και η ανοχή της κοινωνίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Σε λίγο θα βγάλουμε πρωθυπουργό επαγγελματία αφισοκολλητή αγράμματο που θα περιφανεύεται πως έκανε επανάσταση βρωμιάς και προπαγάνδας. Oh wait!Το γεγονός πως κάθε ατάκα Πολάκη/Καρανίκα/Αλέξη στα social media, γίνεται αφίσα που βρωμίζει την Ελλάδα την επόμενη μέρα, είναι μάλλον τυχαίο.. Θα έπρεπε να ντρέπονται πολλοί αλλά κυριώς οι δήμαρχοι Αθήνας-Θεσσαλονικής για αυτή την κατάντια. Δεν υπάρχει δημοκρατική χώρα (ούτε αριστερή χούντα) με τους σρόμους των πόλεων στολισμένους με σφυροδρέπανα και Μαοικα ρητά..
Μάλιστα: ΚΑΙ ξυλοδαρμός ΚΑΙ διαπόμπευση ΚΑΙ διάφορους "αριστερούς" να σφίγγονται μήν καταδικάσουν κατα λάθος. Ναι τους χαίρονται οι γονείς/συναγωνιστές αυτούς τους επαναστάτες!