«Παιχνιδίσματα» και «εφευρήματα», χαρακτήρισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το νομοσχέδιο για τις έμφυλες ταυτότητες, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την τέλεση του αγιασμού στη Βουλή για τη νέα κοινοβουλευτική σύνοδο.

 

«Όλα αυτά είναι παιχνιδίσματα. Παιχνιδίσματα είναι. Η Εκκλησία έχει τις δικές της θέσεις. Η πατρίδα μας έχει τις παραδόσεις, έχει την οικογένεια. Όλα τα άλλα είναι εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και τον χρόνο μας», ανέφερε. 

 

Νωρίτερα στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής τόνισε ότι  η συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας πρέπει να εδράζεται στην ειλικρίνεια και την αλληλοεμπιστοσύνη και όχι σε «προκαταλήψεις» και «ιδεοληψίες». «Όλοι μας πρέπει να βάλουμε το πήχη πιο ψηλά, και η Βουλή και η εκκλησία και οι πολιτικοί πρέπει να μείνουμε μακριά από προκαταλήψεις και ιδεοληψίες. Να μην μας ενδιαφέρουν οι σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας αλλά οι σχέσεις εκκλησίας και έθνους» είπε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προσθέτοντας ότι   «η πολιτεία μας το κράτος είναι 8-10 εκατομμύρια άνθρωποι. Τα άλλα 10 εκατομμύρια είναι έξω από τον χώρο μας και αυτό δεν το σκεφτόμαστε. Σκεφτείτε λοιπόν ποιος είναι ο ρόλος της Εκκλησίας γι αυτό τον κόσμο. Οι πρεσβείες της εκκλησίας μας έχουν μεγάλη προσφορά, μεγαλύτερη ίσως από τις πρεσβείες της πολιτείας. Να ανεβάσουμε τον πήχη πιο ψηλά και να μην ασχολούμαστε με τις γκρίνιες. Αυτός ο χρόνος εύχομαι να μας πάει πιο ψηλά». 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr