Ποια είναι τα 15 άτομα που εμπλέκονται στην απαγωγή Λεμπιδάκη

Ποια είναι τα 15 άτομα που εμπλέκονται στην απαγωγή Λεμπιδάκη Facebook Twitter
Άνδρες που συμμετείχαν στην επιχείρηση απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη προχώρησαν σε συλλήψεις στη μάντρα αυτοκινήτων όπου κρατούνταν ο επιχειρηματίας.
1

«Σκιά» του εαυτού του και αλυσοδεμένο αντίκρισαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση απελευθέρωσής του. Ο 53χρονος ήταν σε ένα στρώμα στο πάτωμα με το πόδι του δεμένο με αλυσίδα, φανερά αδυνατισμένος και εξουθενωμένος από την περιπέτεια που κράτησε 6 ολόκληρους μήνες.

Αμέσως μετά την απελευθέρωσή του, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Σχολής Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, όπου έσπευσε και η οικογένειά του που ειδοποιήθηκε από τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, ο επιχειρηματίας είναι ταλαιπωρημένος αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Φως στις λεπτομέρειες της κράτησής του αναμένεται να δώσει ο ίδιος με την κατάθεσή του στις Αρχές, ενώ η αστυνομία έχει προγραμματίσει επίσημη συνέντευξη τύπου την Τρίτη στα Χανιά, όπου ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. θα κάνει ανακοινώσεις για την υπόθεση.

Ποια είναι τα 15 άτομα που εμπλέκονται στην απαγωγή Λεμπιδάκη Facebook Twitter
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης φτάνει στο ιατρείο της σχολής αστυφυλάκων.
Ποια είναι τα 15 άτομα που εμπλέκονται στην απαγωγή Λεμπιδάκη Facebook Twitter

Ποια είναι τα 15 άτομα που εμπλέκονται στην απαγωγή

Στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, που κράτησε συνολικά 186 μέρες, εμπλέκονται περίπου 15 άτομα, εκ των οποίων τα 8 έχουν συλληφθεί. Σύμφωνα με το Βήμα, ανάμεσα τους είναι ένα άτομο κρητικής καταγωγής, που είχε εμπλοκή και στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, το 2009 στην Αθήνα, ένας ποινικός που έχει κατηγορηθεί για βομβιστικές επιθέσεις, ένα ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου, δύο καταστηματάρχες στο Ρέθυμνο, ένας 23χρονος κατηγορούμενος για πυροβολισμούς σε βάρος μίας γυναίκας, ένας ιδιοκτήτης γεωργικής μονάδας κοντά στα Σφακιά και ένας ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων.

Όλοι οι συλληφθέντες είναι ντόπιοι, εκτός από έναν που είναι από τη Θεσσαλονίκη, υπήκοος FYROM, και φέρεται ότι είναι αυτός που φύλαγε το θύμα της απαγωγής. Επίσης ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένα ανήλικο κορίτσι, κόρη ενός από τους απαγωγείς. Το κορίτσι, άτομο υπεράνω υποψίας, φαίνεται ότι είχε ρόλο στην απαγωγή, βοηθώντας στις επικοινωνίες.

Κάποιοι από τους εμπλεκόμενους έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές ενώ συνεργοί φέρονται να κινούνται στο περιβάλλον του Λεμπιδάκη. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για ανάμιξη ατόμων από την φυλακή.

Στην επιχείρηση αρχικά συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της μάντρας και ένα άτομο που ήταν ο φρουρός στο κρησφύγετο των απαγωγέων.

Ποια είναι τα 15 άτομα που εμπλέκονται στην απαγωγή Λεμπιδάκη Facebook Twitter
Το κρησφύγετο των απαγωγέων ήταν πίσω από μια μάντρα αυτοκινήτων, σε ένα σκραπ οχημάτων, στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Χανίων – Ρεθύμνου.

Πώς εντόπισαν οι αστυνομικοί τους απαγωγείς- Η στιγμή της σύλληψης

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απελευθερώθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση στο χώρο της μάντρας αυτοκινήτων σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το κέντρο του Ρεθύμνου.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στον χώρο όπου κρατείτο ο επιχειρηματίας ύστερα από συντονισμένη παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων αφού φαίνεται να ήξεραν τον μεγαλύτερο αριθμό των δραστών εδώ και δύο τουλάχιστον μήνες. Παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις για την μείωση των λύτρων είχαν χαρτογραφήσει πλήρως τα μέλη της σπείρας με την βοήθεια των κλήσεων κινητής τηλεφωνίας, τον εντοπισμό στίγματος κρίσιμου κινητού τηλεφώνου αλλά και την αγορά καρτών τηλεφωνίας από κατάστημα του νησιού.

Ποια είναι τα 15 άτομα που εμπλέκονται στην απαγωγή Λεμπιδάκη Facebook Twitter

Σύμφωνα με το Βήμα, η ΕΛ.ΑΣ. είχε επιχειρήσει εισβολή στις 4 Αυγούστου σε κατοικία ορεινού χωριού έξω από τα Σφακιά όπου υπήρχαν ενδείξεις ότι εκεί κρατείτο ο Λεμπιδάκης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση από τους απαγωγείς, ερευνήθηκε άλλη γειτονική κατοικία με επίκληση έρευνας για λαθρομετανάστες και με παρουσία δικαστικού λειτουργού. Ο ιδιοκτήτης αυτής της κατοικίας είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Επί σειρά ημερών η ΕΛ.ΑΣ είχε εξετάσει το ενδεχόμενο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης να κρατείται στην περιοχή του Φραγκοκάστελου στην νότιο Κρήτη και εκτιμάται ότι από εκεί μεταφέρθηκε τις τελευταίες ημέρες κοντά στο Ρέθυμνο, όπου και εντοπίσθηκε σήμερα.

 
Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM