O άγριος κόσμος της Θεσσαλονίκης - Ιγκουάνα και αγριογούρουνα κάνουν βόλτες στην πόλη

O άγριος κόσμος της Θεσσαλονίκης - Ιγκουάνα και αγριογούρουνα κάνουν βόλτες στην πόλη Facebook Twitter
1

Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκαν τη Δευτέρα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το «Ράδιο Θεσσαλονίκη», οι περαστικοί στην περιοχή των Αγίων Πάντων στην οδό Μοναστηρίου, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μεγάλο ιγκουάνα που έκανε βόλτες στην περιοχή.

Όπως αποδείχτηκε, το βάρους 8 κιλών ερπετό ήταν κατοικίδιο και το είχε σκάσει από το σπίτι του. Μόλις η ιδιοκτήτριά του διαπίστωσε την απουσία του, έσπευσε να το μαζέψει.

O άγριος κόσμος της Θεσσαλονίκης - Ιγκουάνα και αγριογούρουνα κάνουν βόλτες στην πόλη Facebook Twitter

Αλλά σε μία τόσο ενδιαφέρουσα και όμορφη πόλη όπως η Θεσσαλονίκη ένα ιγκουάνα δεν θα μπορούσε να είναι το μοναδικό παράξενο θέαμα.

Και αυτό γιατί την ίδια ώρα, κοπάδια αγριογούρουνων περπατούν περπατούν σχεδόν καθημερινά σε κατοικημένες περιοχές της πόλης.

Όπως αναφέρει το dailythess.gr που επικαλείται τους κατοίκους της περιοχής των Πευκών, το πρόβλημα έχει οξυνθεί τις τελευταίες ημέρες.

O άγριος κόσμος της Θεσσαλονίκης - Ιγκουάνα και αγριογούρουνα κάνουν βόλτες στην πόλη Facebook Twitter

H παραπάνω φωτογραφία ανέβηκε πριν από μερικές μέρες στο Facebook από κάτοικο της περιοχής και συνοδεύτηκε από δεκάδες σχόλια κατοίκων κάποιοι από τους οποίους αναφέρουν ότι «πρόκειται για μια εικόνα που την έχουν συνηθίσει το τελευταίο διάστημα».

Στις αρχές του μήνα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να γίνει άμεση ενημέρωση των πολιτών ιδιαίτερα στις αστικές περιοχές που εμφανίζονται αγριόχοιροι ώστε οι πολίτες να μην ταΐζουν το είδος, καθώς και πληροφόρηση των πολιτών αναφορικά με τους κανόνες ασφαλείας, να αποκατασταθεί η περίφραξη στο Σέιχ Σου, να πραγματοποιηθεί καταγραφή και έλεγχος των χοιροστασίων, τόσο των τυπικών όσο και των άτυπων μονάδων ενώ ως έσχατο μέτρο αντιμετώπισης του θέματος τέθηκε η απομάκρυνση του είδους με μεθόδους εκδίωξης ή παγίδευσης.

Με πληροφορίες από dailythess.gr και Ράδιο Θεσσαλονίκη

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ