O μαύρος κορμοράνος που προκάλεσε «πανικό» στο Φάληρο

O μαύρος κορμοράνος που προκάλεσε «πανικό» στο Φάληρο Facebook Twitter
0
O μαύρος κορμοράνος που προκάλεσε «πανικό» στο Φάληρο Facebook Twitter

Μπαράζ τηλεφωνημάτων δέχθηκε ο Σύλλογος ANIMA εξαιτίας ενός πουλιού που εθεάθη στα βράχια της περιοχής του Φαλήρου περιοχή η οποία είναι στη ζώνη της ρύπανσης.

Ο σύλλογός Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής είχε ανακοινώσει οδηγίες σχετικά με περιστατικά για ζώα που είχαν βρεθεί στο μέτωπο της ρύπανσης και ανέφερε: Σε περίπτωση που βρεθούν πετρελαιωμένα θαλασσοπούλια ή άλλα ζώα, η ΑΝΙΜΑ είναι έτοιμη να τα αναλάβει. Αν εντοπίσετε πουλί σ΄αυτήν την κατάσταση, είναι σημαντικό να μην το αφήσετε να ξαναμπεί στο νερό, στην προσπάθειά σας να το πιάσετε. Μπείτε ανάμεσα στη θάλασσα και σ΄αυτό , κυκλώστε το και πιάστε το με κάποιο πανί ή πετσέτα, κι ενώ θα ψάχνετε ένα κουτί ή κλωβό μεταφοράς, τηλεφωνήστε μας για περαιτέρω οδηγίες:2109510075, 6972664675. Σημείωση: αν χρησιμοποιήσετε κουτί, κάνετε πολλές τρύπες για να εκτονώνονται οι αναθυμιάσεις από το πετρέλαιο.

Ωστόσο σήμερα ο σύλλογος επανήλθε με νέα ανακοίνωση προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις:

«Αγαπητοί, επειδή γίνεται πανικός με το θέμα της πετρελαιοκηλίδας: Αυτή τη στιγμή τα πετρελαιωμένα πουλιά δεν είναι πολλά. Περιμένουμε να εμφανίζονται προοδευτικά όσο πήζουν τα πετρέλαια και γίνονται πίσσες. Στο μεταξύ ενημερώνουμε ότι όταν βλέπετε έναν μαύρο κορμοράνο να κάθεται σ΄ένα βραχάκι με τις ώρες αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό: οι κορμοράνοι είναι μαύροι από μόνοι τους και κάθονται στα βραχάκια με τις ώρες.
Για τον συγκεκριμένο στο Φάληρο έχουμε δεχτεί δεκάδες τηλέφωνα...»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ