Σεισμός

Η Κομισιόν χαιρετίζει τα εγκαίνια της Ιονίας οδού και σημειώνει: Χρηματοδοτήθηκε 100% από τα Ταμεία Συνοχής

Η Κομισιόν χαιρετίζει τα εγκαίνια της Ιονίας οδού και σημειώνει: Χρηματοδοτήθηκε 100% από τα Ταμεία Συνοχής Facebook Twitter
Tα σημερινά εγκαίνια της Ιόνιας Οδού χαιρέτισε, με ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνοντας πως η κατασκευή της υποστηρίχθηκε 100% από τα ταμεία συνοχής
0

Tα σημερινά εγκαίνια της Ιόνιας Οδού χαιρέτισε, με ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνοντας πως η κατασκευή της υποστηρίχθηκε 100% από τα ταμεία συνοχής χάρη στα έκτακτα μέτρα που πρότεινε η Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος του 2015.

 

«Ένα νέο ξεκίνημα για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα». «Η ΕΕ επενδύει στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των Ελλήνων πολιτών με ασφαλέστερους δρόμους και μειωμένο χρόνο ταξιδιού. Καλύτερες συνδέσεις στις μεταφορές σημαίνουν επίσης νέες οικονομικές ευκαιρίες και ταχύτερη ανάπτυξη. Η Ιόνια Οδός αποτελεί μία νέα ένδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και φιλίας με την Ελλάδα», δήλωσε σχετικά η επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, ο νέος αυτοκινητόδρομος, μήκους 200 χιλιομέτρων, συνδέει την πόλη των Ιωαννίνων στην περιοχή της Ηπείρου με το Αντίρριο στη Δυτική Ελλάδα και μειώνει τον χρόνο ταξιδιού κατά δύο ώρες. Ο αυτοκινητόδρομος φθάνει στη χερσόνησο της Πελοποννήσου στον νότο μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και στον βορρά επιτρέπει την ομαλότερη πρόσβαση στις γειτονικές χώρες της Ελλάδας στα Δυτικά Βαλκάνια.

 

Η Ιόνια Οδός είναι ένας από τους πέντε αυτοκινητοδρόμους που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, μαζί με τον αυτοκινητόδρομο Μορέας στην Πελοπόννησο, τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου που συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη, την Ολυμπία Οδό από την Κόρινθο προς την Πάτρα και το μεσαίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 στην Κεντρική Ελλάδα. Οι παραπάνω αυτοκινητόδρομοι έχουν υποστηριχθεί με κονδύλια ύψους 3,6 δισ. ευρώ από την ΕΕ, συμβάλλοντας καθοριστικά στην σταθερή οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

 
 
Υπενθυμίζεται ότι με την κατασκευή της Ιονίας οδού το συνολικό τίμημα σε διόδια για οδηγό που κάνει τη διαδρομή Αθήνα-Ιωάννινα, ανεβαίνει μαζί με τη γέφυρα στα 37,80 ευρώ.
Ελλάδα
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM