Μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους δίνουν οι πυροσβέστες σε Ανάβυσσο και Σπέτσες

Μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους δίνουν οι πυροσβέστες σε Ανάβυσσο και Σπέτσες Facebook Twitter
Φωτό αρχείου: ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Δύο μεγάλες πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Ανάβυσσο Αττικής και τις Σπέτσες, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός από τις φλόγες, δίνουν μάχη και με τους δυνατούς ανέμους.

Ειδικότερα, η φωτιά στην Ανάβυσσο εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας, ενώ το πρόβλημα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ότι αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις λόγω των ανέμων.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σχετικά κοντά σε κατοικημένη περιοχή, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα ιδιωτικά βυτιοφόρα και από πλευράς εναέριων μέσων δύο ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα, η πυρκαγιά στις Σπέτσες, η οποία εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι, έχει πάρει διαστάσεις, επίσης λόγω των δυνατών ανέμων, ενώ οι εστίες της φωτιάς είναι διάσπαρτες.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν κατοικίες, αλλά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν έχουν αναφερθεί, τουλάχιστον έως τώρα, ζημιές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Συγκεκριμένα, αυτήν την ώρα επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ