Ο δήμος Αγίας Παρασκευής αγοράζει το κτήμα και τη βίλα του Ιόλα

Ο δήμος Αγίας Παρασκευής αγοράζει το κτήμα και τη βίλα του Ιόλα Facebook Twitter
φωτό: anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.gr
0

Το δημοτικό συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, με εισήγηση του δημάρχου της πόλης Γιάννη Σταθόπουλου, αποφάσισε την Τρίτη 18/7 την αγορά του κτήματος και της βίλας Ιόλα, με στόχο την ανάδειξη της, με μελετημένες παρεμβάσεις και συμμετοχή της κοινωνίας, «σε πολιτιστικό τοπόσημο αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, η απόφαση λήφθηκε με διευρυμένη πλειοψηφία καθώς ψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους τριών (3) εκ των έξη (6) δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο και συγκεκριμένα από το σύνολο των Συμβούλων της πλειοψηφίας και από τους Συμβούλους των παρατάξεων «Συμμαχία Ευθύνης» και «Φυσάει κόντρα».

Το διατηρητέο (με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού), κτίριο(1.600 τ.μ.) με το κτήμα (6.678 τ.μ.) που το περιβάλει έχει χαρακτηριστεί, με τροποποίηση του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Αγίας Παρασκευής (ΦΕΚ 451, 31-8-2000), ως «Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων» του Δήμου, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου ή του Υπουργείου Πολιτισμού για να αξιοποιηθεί για το σκοπό που προορίζεται.

Ο δήμος Αγίας Παρασκευής αγοράζει το κτήμα και τη βίλα του Ιόλα Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Σήμερα, όπως τόνισε ο δήμαρχος στην εισήγησή του, ο Δήμος πέτυχε τίμημα πολύ μικρότερο του αρχικού με δόσεις και έτσι «έχει την οικονομική δυνατότητα να σηκώσει το βάρος της αγοράς, χωρίς να κινδυνέψουν τα υπόλοιπα έργα της πόλης που βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης». Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις και μηνύματα από πολλές πλευρές ότι «μετά από την απόκτηση του ακινήτου από το Δήμο θα ανοίξει ο δρόμος για χρηματοδότηση των διαδικασιών ανακαίνισης και λειτουργίας του».

Η απόφαση προβλέπει ως συνολικό τίμημα για την αγορά του ακινήτου τα 3.000.00 ευρώ καταβλητέα σε δόσεις και ότι το ακίνητο αποτελεί κοινωφελή χώρο της πόλης-Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ