Θεσσαλονίκη: Η δημιουργία πάρκου «Νίκος Γκάλης» κόλλησε στις εξαγγελίες

Θεσσαλονίκη: Η δημιουργία πάρκου «Νίκος Γκάλης» κόλλησε στις εξαγγελίες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ)
0

Στις εξαγγελίες φαίνεται πως «κόλλησε» η δημιουργία χώρου πρασίνου αφιερωμένου στον μεγάλο Έλληνα καλαθοσφαιριστή, Νίκο Γκάλη, το οποίο θα περιελάμβανε γήπεδα μπάσκετ και παιδική χαρά, στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.


Το θέμα έθιξε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης των «Εντάξει» Στάθης Παντελίδης, καταγγέλλοντας τη διοίκηση του Δήμου πως «το συγκεκριμένο δημοτικό οικόπεδο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λαγκαδά και Δραγουμάνου, παραμένει ανεκμετάλλευτο».


Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Παντελίδη, παρά το γεγονός ότι η δημιουργία πάρκου με την ονομασία «Νίκος Γκάλης» εξαγγέλθηκε πριν από δύο χρόνια από τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, «στον χώρο έχουν μεγαλώσει άγρια φυτά σε σημείο που να θυμίζει ο χώρος ζούγκλα, ενώ υπάρχουν πολλά σκουπίδια μέσα σ' αυτόν».


Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης άσκησε κριτική για απουσία έργων και σε άλλες γειτονιές του β΄ δημοτικού διαμερίσματος της Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για «εγκατάλειψη της περιοχής, για δρόμους χωρίς πεζοδρόμια, για αναξιοποίητα οικόπεδα, για έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων και για απουσία δημοτικών έργων».


Στην αντιπολίτευση απάντησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς, υποστηρίζοντας πως ευρύτερα η περιοχή της οδού Λαγκαδά «θα διαμορφωθεί ως χώρος πρασίνου και αξιοποίησης για τους πολίτες».


Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είπε πως έως το φθινόπωρο θα γίνει πλήρης αποκατάσταση στο λεγόμενο πάρκο ελαστικών, εκεί όπου θα απομακρυνθούν τα λάστιχα των αυτοκινήτων και θα «μεταμορφωθεί» με πράσινο και καθιστικά.


Επίσης, ο κ. Παππάς πρόσθεσε πως δόθηκε εντολή στη διεύθυνση κατασκευών να ελέγξει τον χώρο στην οδό Καπάτου, να φτιαχτούν τα φρεάτια και οι μπασκέτες και στη συνέχεια να δοθεί στη διεύθυνση αθλητισμού, ενώ το δημοτικό οικόπεδο στην διασταύρωση των οδών Γιαννιτσών και Δάφνης (όπου ήταν το μηχανουργείο τρικύκλων) θα μετατραπεί σε παιδική χαρά.


Στάθηκε ακόμη σε μία σειρά παρεμβάσεων οδοποιίας και διαμόρφωσης πεζοδρομίων, που είναι σε φάση ολοκλήρωσης, στους δρόμους Κωλέττη, Μαζαράκη και άλλους, καταλήγοντας πως στο πλαίσιο ανάπτυξης της β΄ δημοτικής κοινότητας «επεξεργάζονται δέκα μεγάλες παρεμβάσεις που θα συμπεριλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2018».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM