Κάτοικοι αγνοούν τις προειδοποιήσεις και ψάχνουν στα χαλάσματα του εκκενωμένου χωριού Βρισά

Κάτοικοι αγνοούν τις προειδοποιήσεις και ψάχνουν στα χαλάσματα του εκκενωμένου χωριού Βρισά Facebook Twitter
0

Μεγάλες ζημίες προκάλεσε στο χωρίο Βρισά των περίπου 800 κατοίκων ο ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μυτιλήνης και Χίου.

Χθες το βράδυ και ενώ οι μετασεισμοί συνεχίζονται αποφασίστηκε η εκκένωση του χωριού και όλοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν.

Η κατάσταση των εναπομεινάντων σπιτιών του οικισμού κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη και οι κάτοικοι  μετακινήθηκαν σε σπίτια συγγενικών τους προσώπων σε άλλα μέρη του νησιού, σε ξενοδοχείο των Βατερών όπου μεταφέρθηκαν κυρίως υπερήλικες και στον καταυλισμό που στήθηκε στο γήπεδο του Πολιχνίτου από το στρατό.

Ωστόσο σήμερα το πρωί δεκάδες είναι οι κάτοικοι που αγνόησαν την αυστηρή προειδοποίηση και βρίσκονται στο χωριό. Πλάνα που μετέδωσε η ΕΡΤ έδειξαν κατοίκους σκαρφαλωμένους στα χαλάσματα να συλλέγουν προσωπικά τους αντικείμενα και ρούχα. Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων γιατί αγνοούν την εντολή εκκένωσης απάντησαν πως πρέπει να πάρουν ρούχα.

Σε παρέμβασή του στο κανάλι, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως θα πρέπει να απομακρυνθούν και αργότερα θα γίνει συντονισμένη επιχείρηση όπου οι κάτοικοι θα μπορέσουν να μπουν μόνο στα ασφαλή κτίρια για να πάρουν προσωπικά τους αντικείμενα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ