Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απαντά στις κατηγορίες της ΕΛ.ΑΣ. πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του 11χρονου

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απαντά στις κατηγορίες της ΕΛ.ΑΣ. πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του 11χρονου Facebook Twitter
Το 6ο Δημοτικό σχολείο Αχαρνών. (ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας)
2

«Ανεύθυνες και απαράδεκτες» χαρακτηρίζει ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρης Βαρνάβας «διαρροές κύκλων» της ΕΛΑΣ που επικρίνουν τους γιατρούς του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου από σφαίρα και ζητά την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, προκειμένου να σταματήσουν οι διαρροές «πριν μετατραπούν σε «σταγονίδια».

Υπενθυμίζεται πως σχετικά με τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, από αδέσποτη σφαίρα, κύκλοι ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. τόνισαν σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Εάν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης οι γιατροί του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε ο μαθητής είχαν διαπιστώσει ότι δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι του, θα είχαμε αποκλείσει αμέσως την περιοχή και πιθανότατα θα συλλαμβάναμε τον δράστη». Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να γίνει γνωστή η αιτία θανάτου. «Εμείς ενημερωθήκαμε για το πόρισμα του ιατροδικαστή το μεσημέρι της Παρασκευής. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Θα "δέσουμε", όμως, την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη», προσθέτουν.

Σε απάντηση αυτού, ο κ. Βαρνάβας αναφέρει τα εξής:


«Διαβάζουμε σε σημερινό ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου πως "κύκλοι της ΕΛΑΣ" επικρίνουν τους γιατρούς του Αγ. Σοφία ότι δε διέγνωσαν άμεσα πως το παιδάκι που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο διασωληνωμένο έφερε σφαίρα στο κρανίο. Το Νοσοκομείο απάντησε ήδη από την πρώτη στιγμή ότι μέλημα των γιατρών ήταν να κάνουν ανάνηψη στο παιδί. Η διερεύνηση της αιτίας θανάτου δεν είναι αρμοδιότητα του Τμήματος Επειγόντων, αλλά ανήκει στον Ιατροδικαστή.

Ούτε το Νοσοκομείου, ούτε κάποιος γιατρός δεν καταλόγισαν ευθύνες στην ΕΛΑΣ, στη δικαιοσύνη, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία για τον τραγικό θάνατο του παιδιού. Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε ανευθυνότητα και προσβολή στη μνήμη του παιδιού.


Διερωτόμαστε εύλογα και αναμένουμε απάντηση από την πολιτική ηγεσία: από πότε η ΕΛΑΣ απέκτησε «κύκλους» που διαρρέουν ανώνυμα πληροφορίες, καταλογίζοντας ευθύνες σε άλλους; Από πότε η ΕΛΑΣ, αντί ν' ασχοληθεί με το φόνο, ασχολείται με διαρροές που τροφοδοτούν τηλεοπτικές εκπομπές και κριτική καφενείου;


Ο κ. Τόσκας οφείλει να τοποθετηθεί υπεύθυνα και να αναθέσει στο Γραφείο Τύπου της ΕΛΑΣ να ανασκευάσει αυτές τις ανεύθυνες και απαράδεκτες διαρροές και να συστήσει παράλληλα στους «κύκλους» να σιωπήσουν. Ας το πράξει μάλιστα έγκαιρα πριν μετατραπούν σε «σταγονίδια»...»

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
π Η διερεύνηση της αιτίας θανάτου δεν είναι αρμοδιότητα του Τμήματος Επειγόντων, αλλά ανήκει στον Ιατροδικαστή¨κ. Βαρνάβα ανησυχώ μετα απ το παραπάνω τμήμα της δήλωσης σας. Δηλαδη για να καταλάβω έφτασε το παιδί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και οι γιατροί δε διαπίστωσαν ότι είχε σφηνωμένη σφαίρα στο κεφαλάκι του? διαπίστωσαν τραύμα στο κεφάλι και δε βρήκαν το βλήμα?
Με απλή εξωτερική ματιά θα έμοιαζε με απλό θλαστικό τραύμα. Κατά την ανάνηψη το μόνο που σε απασχολεί σε ένα τραύμα είναι αν αιμορραγεί ώστε να του εφαρμόσεις άμεση πίεση για να σταματήσεις την αιμορραγία και τίποτε άλλο. Αν δεν αιμορραγεί καν, δεν ασχολείσαι καθόλου σε αυτό το στάδιο. Η όποιες διαγνωστικές ενέργειες (π.χ. ακτινογραφία κρανίου) θα γίνουν αφού έχει σταθεροποιηθεί ζωτικά ο ασθενής, κάτι που προφανώς δεν ήταν δυνατό σε αυτήν την περίπτωση. Απο την στιγμή που κατέληξε τα υπόλοιπα σταματούν και περνάει τα χέρια του ιατροδικαστή.