Κατολίσθηση στο Αμύνταιο: Αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού των Αναργύρων

Κατολίσθηση στο Αμύνταιο: Αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού των Αναργύρων Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΑΚΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
2

Την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού των Αναργύρων ανακοίνωσε πριν λίγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης σε συγκέντρωση των κατοίκων του χωριού.

Ο υπουργός δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει άμεση νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις απαλλοτριώσεις και τις μετεγκαταστάσεις οικισμών ώστε να προχωρήσει άμεσα και με ταχείς ρυθμούς η αναγκαστική απαλλοτρίωση των Αναργύρων.

Νωρίτερα ο υπουργός ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΗ και τους τεχνικούς της επιχείρησης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η μεγάλο κατολίσθηση στο ορυχείο του Αμυνταίου.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές, Σάββατο, το δημοτικό διαμέρισμα Αναργύρων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Περίπου δέκα σπίτια που βρίσκονται προς την πλευρά του μετώπου του ορυχείου και με εντολή των Αρχών εκκενώθηκαν προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Επίσης, υπέστησαν βλάβες τόσο τα δίκτυα ηλεκτροδότησης όσο και της ύδρευσης.

Με απόφαση της Περιφέρειας οι κάτοικοι του χωριού για λόγους ασφαλείας διανυκτέρευσαν στα ξενοδοχεία της περιοχής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, δευτερογενή φαινόμενα της κύριας κατολίσθησης στο ορυχείο αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον για τις επόμενες 48 ώρες.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ ανακοινώνει ότι για το φαινόμενο ευθύνονται οι ανεμογεννήτριες που έχουν εγκατασταθεί σε απόσταση 128χλμ απο τη περιοχής. Παράλληλα, με την ίδια ανακοίνωση καταγγέλει το αίσχος της εξόρυξης χρυσού.
Οπότε στο λογαριασμό της Δ.Ε.Η πέρα από ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ, ΥΚΩ (νησιά, κοινωνικό τιμολόγιο πολύτεκνοι) ΕΤΜΕΑΡ (ανανεώσιμε πηγές), ΕΡΤ θα έχουμε και απαλλοτρίωση Αναργύρων .Γιατί τα λάθη της ΔΕΗ πρέπει να τα πληρώσουμε εμείς.