Ισόβια στον 57χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του με 16 μαχαιριές έξω από το Αττικό νοσοκομείο

Ισόβια στον 57χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του με 16 μαχαιριές έξω από το Αττικό νοσοκομείο Facebook Twitter
0

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 57χρονο Αργύρη Δημητρίου, για τον φόνο της 54χρονης εν διαστάσει συζύγου του Σοφίας Ανθοπούλου με δεκαέξι μαχαιριές στον θώρακα, τον Απρίλιο του 2016 έξω από το νοσοκομείο «Αττικό».

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης, καθώς και ποινή φυλάκισης 2 ετών. Ο 57χρονος είναι κρατούμενος και εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους του. 

Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα έγινε στις 7 Απριλίου 2016, όταν η 54χρονη γυναίκα πήγε για επίσκεψη στο Αττικό νοσοκομείο. Ο δράστης, που την παρακολουθούσε, της ζήτησε να τον ακολουθήσει στο αυτοκίνητο του, την κλείδωσε και ακολούθησε διαπληκτισμός που κατέληξε στον φόνο μπροστά στα μάτια δεκάδων πολιτών που βρίσκονταν έξω από το νοσοκομείο εκείνη την ώρα.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο αρνήθηκε να αναγνωρίσει μειωμένο καταλογισμό στον κατηγορούμενο -πλην ενός ενόρκου- και υιοθέτησε τη θέση που είχε και η εισαγγελέας έδρας. Η εισαγγελική λειτουργός, στην αγόρευσή της υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα, ενώ τόνισε ότι από τα πραγματικά περιστατικά δεν προκύπτει πλήρης διατάραξη των πνευματικών λειτουργιών.

Κατά την κρίση της, το έγκλημα οφείλεται στο γεγονός πως ο 57χρονος, ο οποίος ήταν άνθρωπος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, βίωνε μία αίσθηση απώλειας όταν υπέστη αιφνίδια οικονομική πτώση και η σύζυγός του θέλησε να «απεξαρτηθεί από αυτόν», να συνεισφέρει και η ίδια στην οικογένειά της, αλλά και να φροντίσει «την κοινωνική και επιστημονική της εξέλιξη».

Στη δίκη κατέθεσε μεταξύ άλλων και ο ψυχίατρος που είχε διοριστεί από τον ανακριτή που χειρίστηκε την υπόθεση, ο οποίος υποστήριξε ότι ο 57χρονος την περίοδο που έγινε το συμβάν βρισκόταν σε κρίση και ότι πάσχει από ένα μείγμα σχιζοφρένειας και βαριάς κατάθλιψης.

Αντίθετα, στην κατάθεσή της, φίλη του θύματος υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι ο 57χρονος δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει κανένα ψυχολογικό πρόβλημα, ενώ ανέφερε ότι είχε εξωσυζυγική σχέση. Η μάρτυρας είπε επίσης, ότι η φίλη της «δεν ήθελε να γυρίσει πίσω. Εγώ πιστεύω ότι όσο έβλεπε αυτός την Σοφία να προοδεύει, να σπουδάζει, να ανεβαίνει κοινωνικά και αυτός να πέφτει οικονομικά, δεν το άντεχε. Ξέρω ότι τον τελευταίο καιρό της είχε πει στο τηλέφωνο: θα σε σκοτώσω και θα σκοτωθώ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ