Σε αυτές τις περιοχές θα παραμένουν ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Σε αυτές τις περιοχές θα παραμένουν ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας με ειδικό τουριστικό ενδιαφέρον θα λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές, πλην της 2ης Κυριακής του Αυγούστου, κατά τη διευρυμένη τουριστική σεζόν (Μάιος - Οκτώβριο), όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, αφορά το Δήμο Αθηναίων, το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, τμήματα της εμπορικής περιοχής γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, μέρος του παραλιακού μετώπου στον Νότιο Τομέα Αθηνών (επιλεγμένες περιοχές σε Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμο, Ελληνικό και Γλυφάδα), καθώς και πέριξ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Για την υπόλοιπη Ελλάδα, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, θα ισχύει η υφιστάμενη δυνατότητα ρύθμισης μέσω των αποφάσεων των αντιπεριφερειαρχών.

Επίσηκς, καταργούνται οι περιορισμοί που προβλέπονται στον νόμο 4177/2013 σχετικά με το μέγεθος και το είδος καταστημάτων τα οποία επιτρέπεται να λειτουργούν σύμφωνα με αποφάσεις αντιπεριφερειάρχη (καταστήματα άνω των 250 τ.μ., αλυσίδες, shop in a shop, outlet).



Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ