Ο Πατούλης χαιρετίζει τον οίκο Chanel και προσκαλεί τον Karl Lagerfeld στην Ελλάδα για να τον ευχαριστήσει

Ο Πατούλης χαιρετίζει τον οίκο Chanel και προσκαλεί τον Karl Lagerfeld στην Ελλάδα για να τον ευχαριστήσει Facebook Twitter
1

Την πρωτοβουλία του σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ να διοργανώσει επίδειξη μόδας στο Παρίσι, εμπνευσμένη από την Αρχαία Ελλάδα, για τον οίκο Chanel, χαιρετίζει με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

 «Στηρίζουμε με θέρμη κάθε πρωτοβουλία που τονώνει την εξωστρέφεια της χώρας. Η Ελλάδα πρέπει να κατέβει επιτέλους από το τρένο της παρακμής και της απομόνωσης»

«Η ΚΕΔΕ υποστηρίζει κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην τόνωση της εξωστρέφειας της χώρας, αναλαμβάνοντας και η ίδια σχετικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ως Αυτοδιοίκηση χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του οίκου Chanel και του σχεδιαστή Karl Lagerfeld να παρουσιάσει στην καρδιά του Παρισιού μία επίδειξη μόδας, εμπνευσμένη από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύει η χώρα μας είναι πολύ τιμητικό προσωπικότητες διεθνούς φήμης να αναλαμβάνουν το ρόλο του πρεσβευτή της Ελλάδας και της προβολής της στο παγκόσμιο κοινό.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε υποχρέωση μας να προσκαλέσουμε τον κ. Lagerfeld να επισκεφθεί την Ελλάδα, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να του εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας, για την πρωτοβουλία του αυτή.

Η χώρα μας πρέπει να κατέβει επιτέλους από το τρένο της παρακμής και να διεκδικήσει επάξια τη θέση που της αρμόζει στον παγκόσμιο χάρτη».

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η σκέψη της ευχαριστίας προσομοιάζει με χωριανού για την εισαγωγή τρακτέρ από τον τόπο του στο παραδίπλα χωριό. Ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός είναι πανανθρώπινο κτήμα και αποτελεί "κλασσικό κεφάλαιο" από το οποίο αντλούν όλοι και όλες. Αν μη τι άλλο επειδή δεν υφίστανται πνευματικά δικαιώματα και προσδίδει κύρος αισθητικής στάθμης. Το να χρησιμοποιήσει η Chanel και ο Lagerfled επομένως το κεφάλαιο αυτής της αρχαιότητας (με την οποία μικρή σχέση έχουμε πλέον έτσι όπως έχουμε γίνει)δεν αποτελεί τιμή για την σύγχρονη Ελλάδα κι ούτε κάποιο τουριστικό ψιχουλάκι που έπεσε στο τραπέζι. Απλώς γελοιοποιούμαστε. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε τα κινηματογραφικά στούντιο για την ταινία Troy ή την εταιρεία Disney για τον Ηρακλή κ.ο.κ.; Ο πολύς Lagerfeld θα υψώσει το φρύδι κατά πάσα πιθανότητα και θα πει "Wer ist Patoulis?"Για να απαντήσει μόνος του άμα τη θεάση της φωτό "Sie sint fett" (είναι χοντρός).