Επί 12 ώρες προσπαθούσε να κρύψει τη δολοφονία της Στέλλας ο πατέρας - Νέα στοιχεία και μαρτυρίες για το ειδεχθές έγκλημα

Επί 12 ώρες προσπαθούσε να κρύψει τη δολοφονία της Στέλλας ο πατέρας - Νέα στοιχεία και μαρτυρίες για το ειδεχθές έγκλημα Facebook Twitter
0

Στοιχεία, καταθέσεις και μαρτυρίες φέρνουν στο φως νέες λεπτομέρειες για το ειδεχθές έγκλημα που προκάλεσε πανελλήνιο σοκ.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται δύο βίντεο που φέρονται να έχουν καταγράψει το δράστη να πετά στα σκουπίδια το άψυχο σώμα της Στέλλας και σε έναν άλλο κάδο τα κοσμήματα που εξαφάνισε προκειμένου η εξαφάνιση να φανεί σαν ληστεία. Ακόμη ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί με βεβαιότητα πως όντως στα βίντεο είναι ο δράστης που διακρίνεται.

Ο 61χρονος πατέρας της Στέλλας ομολόγησε με κυνικό τρόπο την δολοφονία της κόρης του, αλλά φέρεται να προσπάθησε να ελαφρύνει τη θέση του καθώς ισχυρίστηκε πως εδώ και τρία χρόνια παίρνει φαρμακευτική αγωγή εξαιτίας ψυχιατρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Πηγές από την αστυνομία σημειώνουν πως προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η ψυχραιμία του απόστρατου αστυνομικού κατά την πολύωρη κατάθεση ο οποίος τελικά έσπασε μετά από αρκετές ώρες και μόνο αφότου συνειδητοποίησε πως τα στοιχεία εναντίον του ήταν αδιαμφισβήτητα. Η ΕΡΤ αναφέρει πως η ανάκριση του παιδοκτόνου κράτησε 12 ώρες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 61χρονος συνεχώς προσπαθούσε να μπερδέψει τους αξιωματικούς και να ενισχύσει την αρχική του κατάθεση για ληστεία ή απαγωγή. Τα βήματα που ακολούθησε μετά το έγκλημα, ο τρόπος που κινήθηκε και όλες του οι πράξεις μαρτυρούν έναν δολοφόνο που ήθελε και πίστευε πως μπορεί να γλιτώσει.

Στην ομολογία του - που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις- αναφέρει  επίσης, πως το κοριτσάκι ήταν επιθετικό απέναντι του γιατί από όταν γεννήθηκε αυτή και ο δίδυμος αδελφός της, η σύζυγός του ασχολείτο αποκλειστικά με την Στέλλα και ο ίδιος αποκλειστικά με το αγοράκι.

Ανέφερε επίσης, πως το επίμαχο βράδυ πήρε τα χάπια του και ήπιε ένα ποτήρι κρασί και υποστήριξε πως επειδή έλλειπε η μητέρα από το σπίτι, λόγω θέματος υγείας, όταν αυτός προσπάθησε να κάνει μπάνιο την Στέλλα, εκείνη ήθελε την μαμά της και άρχισε να τον χτυπάει στα χέρια και στην κοιλιά.

«Όπως με χτυπούσε και το κεφάλι της βρισκόταν στο ύψος του στήθους μου, την έσφιξα με το δεξί μου χέρι για να σταματήσει να με χτυπάει, μέχρι που κατάλαβα ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Άνοιξα το χέρι μου που την έσφιγγα και η Στέλλα έπεσε στο πάτωμα. Είδα ότι δεν ανέπνεε και κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε γίνει. Τα έχασα, τρομοκρατήθηκε και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να βγάλω τη Στέλλα έξω από το σπίτι. Πήγα στο αποθηκάκι και πήρα τρεις μαύρες σακούλες σκουπιδιών. Μετά σκέφτηκα να σκηνοθετήσω το χώρο για να φαίνεται ότι κάποιος έκανε ληστεία. Ξέχασα να σας πω ότι στις σακούλες σκουπιδιών που έβαλα την Στέλλα έβαλα και μία κόκκινη κουβερτούλα που πήρα από το κρεβάτι της, μη ρωτάτε γιατί, δεν ξέρω να σας απαντήσω. Τις σακούλες με την Στέλλα τις κρατούσα με τα δυο μου χέρια στην αγκαλιά μου. Κατέβηκα στον δρόμο και με τα πόδια πήγα σε έναν κάδο και εκεί μέσα άφησα την Στέλλα. Σε έναν άλλο κάδο εκεί κοντά, πέταξα και τα κοσμήματα της γυναίκας μου. Μετά πήγα στο κρεβάτι μου, όπου λόγω του κρασιού και των χαπιών που είχα πάρει με πήρε ο ύπνος. Το πρωί στις 7 παρά τέταρτο ξύπνησα και πήρα τηλέφωνο το ΑΤ Αγίας Βαρβάρας και είπα ότι κάποιοι άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι μου».

Ο δράστης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη, καθώς ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού.

Στην κατάθεση της κουμπάρας του παιδοκτόνου και της συζύγου του, η νονά του δίδυμου αδελφού της Στέλλας, η οποία πρόσεχε για κάποιες ώρες τα δύο αδελφάκια, η ίδια αναφέρει πως δεν είδε κάτι αξιοπερίεργο στην συμπεριφορά του παιδοκτόνου, όταν αυτός πήγε σπίτι της για να παραλάβει τα παιδιά, ελάχιστες ώρες πριν το έγκλημα.

«Σαν οικογένεια δεν είχαν κάποια προβλήματα. Και ο Γιάννης και η Πόπη φρόντιζαν τα παιδιά», λέει επισημαίνοντας ότι «η Στέλλα, σαν κορίτσι, είχε πιο πολύ αδυναμία στη μαμά της». Όπως αναφέρει, περιγράφοντας τον χαρακτήρα του παιδοκτόνου, «ο Γιάννης σαν άνθρωπος είναι πολύ λογικός και το μόνο είναι ότι παίρνει κάποια χάπια για την πίεση στο μάτι του. Σαν άνθρωπος είναι λίγο ψυχαναγκαστικός, δηλαδή προσέχει τα πάντα».

Το star.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού, κ. Κ. Γιαννόπουλο, ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος από την τραγική κατάληξη της αναζήτησης της μικρής Στέλλας. «Από την πρώτη στιγμή χθες η ομάδα έρευνας και διάσωσης του Χαμόγελου με τα ειδικά σκυλιά ξεκινήσαμε τις έρευνες για τη μικρούλα. Τα σκυλιά μας έψαχναν να βρουν ζωή, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν το θάνατο», είπε και πρόσθεσε: «Μύρισαν πράγματα του παιδιού κι ενώ εντόπιζαν ζωή μέσα στο σπίτι, όταν έβγαιναν έξω από το σπίτι δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τίποτα γιατί στην κατάσταση που ήταν το παιδί, δυστυχώς δεν μπορούν να το ανιχνεύσουν».

Σύμφωνα με όσα είπε, στο πλευρό της μητέρας και του δίδυμου αδελφού της Στέλλας, έσπευσε ψυχολόγος του Χαμόγελου για να μπορέσει να τους βοηθήσει. «Η μητέρα ήταν στο νοσοκομείο, αλλά χθες είχε επιστρέψει στο σπίτι. Η γυναίκα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Προτεραιότητά μας είναι η στήριξη αυτής της γυναίκας, αλλά και του παιδιού που έχει μείνει πίσω. Υπάρχει μια κατάσταση που θα εξεταστεί από τους εισαγγελείς, αλλά περαιτέρω λεπτομέρειες όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να σας αναφέρω», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος. «Δυστυχώς ζήσαμε τη φρίκη της κατάληξης της υπόθεσης αυτής. Τα σκυλιά μας ερευνούσαν ακριβώς δίπλα από τον κάδο σκουπιδιών που βρέθηκε το παιδί και δεν μπορούσαν να μυρίσουν τον θάνατο», κατέληξε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM