Δύο πτήσεις τσάρτερ, με περίπου 300 επιβάτες από τη Μόσχα και το Κίεβο, έχει προγραμματιστεί να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Αριστοτέλης» της Καστοριάς, κατά τη διάρκεια της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας, που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, στις 4-7 Μαΐου. Τα δύο αεροσκάφη που έχουν ναυλωθεί από τους διοργανωτές θα μεταφέρουν 174 εμπορικούς επισκέπτες και επιχειρηματίες από τη Μόσχα και άλλους 100 από το Κίεβο της Ουκρανίας.

 

«Η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς είναι ένα σπουδαίο οικονομικό και εμπορικό γεγονός για την Ελλάδα, αλλά και πολύ περισσότερο για την Καστοριά, θα δώσει ζωή και ανάσα στην πόλη τόσο κατά τις ημέρες διεξαγωγής της, όσο και στη συνέχεια, καθώς ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει μεγάλη επιτυχία. Αυτό δείχνουν, άλλωστε, τα στοιχεία που έχουμε έως τώρα στη διάθεσή μας» δήλωσε ο Γιάννης Κορεντσίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς.

 

Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για να συμμετάσχουν στην έκθεση ήταν πολύ μεγάλο και όπως ανέφερε ο κ. Κορεντσίδης «έχουν υπερκαλυφθεί όλοι οι διαθέσιμοι χώροι του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας». Οι 86 από τους 115 εκθέτες είναι ελληνικές γουνοποιητικές επιχειρήσεις και σύμφωνα με τους οργανωτές, είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει σήμερα ο κλάδος στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Οι υπόλοιποι 29 εκθέτες είναι ξένοι. Πρόκειται για επιχειρήσεις από τις χώρες Τουρκία, Φιλανδία, Σερβία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία και από τον Καναδά.

 

Στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως το workshop νέων σχεδιαστών, εργαστήρι επεξεργασίας γούνας για φοιτητές σχολών μόδας από όλη τη χώρα και ενημερωτικές ημερίδες σε συνεργασία με τη Helexpo- ΔΕΘ. Το καθιερωμένο gala, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης, δημοσιογράφων και ειδικών από το χώρο της μόδας, για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό κέντρο της Καστοριάς, στη μεσαιωνική συνοικία του Ντολτσό.

 

Πρόθεση των διοργανωτών είναι μέσα από τις δράσεις της Εκθεσιακού γεγονότος να προβληθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο αρχιτεκτονικός πλούτος τα ιστορικά στοιχεία, ο πολιτισμός και οι ομορφιές που διαθέτει η Καστοριά, η πόλη που συνεχίζει την παράδοση στην επεξεργασία και μεταποίηση της γούνας. Το Gala θα παρουσιάσουν προσωπικότητες από τον χώρο της μόδας και των media.

 

Στα εγκαίνια της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς θα παραβρεθεί ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτριος Παπαδημητρίου.

 

Από τα διαθέσιμα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς θα υπάρχουν οργανωμένες εμπορικές αποστολές, μεμονωμένοι εμπορικοί επισκέπτες και επιχειρηματίες από 30 χώρες της Ευρώπης, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Κορέας και της Κίνας. Αν και η Καστοριά συγκαταλέγεται στους σταθερούς τουριστικούς προορισμούς, με αφορμή την Διεθνή Έκθεση Γούνας υπάρχει πληρότητα σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής που αγγίζει το 100%.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr