Η Ελένη Τουλουπάκη νέα επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς

Η Ελένη Τουλουπάκη νέα επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
1

Την αντεισαγγελέα εφετών Ελένη Τουλουπάκη επέλεξε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου στη θέση της νέας επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση της Ελένης Ράικου.

Αναλυτικότερα, το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου με πρόεδρο την Βασιλική Θάνου, με εισηγητή τον αρεοπαγίτη Χαράλαμπο Μαχαίρα και με την συμμετοχή της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου επέλεξε σχεδόν ομόφωνα (10 - 1) την 52χρόνη εισαγγελική λειτουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση του ΑΔΣ, εξέφρασε διαφορετική γνώμη για το πρόσωπο της κυρίας Τουλουπάκη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης, ο οποίος πρότεινε για τη θέσεη άλλους αρχαιότερους εισαγγελικούς λειτουργούς.

Η κ. Τουλουπάκη εισήλθε στο δικαστικό Σώμα την 1η Οκτωβρίου 1999, ενώ για δεύτερη δικαστική χρονιά, είχε οριστεί επικεφαλής στο ανακριτικό γραφείο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παράλληλα ανήκε στην ομάδα του Οικονομικού Εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

Η νέα εισαγγελέας διαφθοράς έχει χειριστεί τελευταία σημαντικές υποθέσεις, που σχετίζονται με τις έρευνες από τις διάφορες λίστες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ μετείχε προ ημερών στην ομάδα των εισαγγελικών λειτουργών, η οποία με επικεφαλής τον Παναγιώτη Αθανασίου, μετέβη στη Χάγη, όπου είχε επαφές για τα Panama Papers.

Επίσης, είχε χειριστεί και την υπόθεση για τις καταθέσεις Φαλτσιανί, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ καθώς και άλλες παρεμφερείς υποθέσεις.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ