Aπεργούν από σήμερα οι ταχυδρόμοι

Aπεργούν από σήμερα οι ταχυδρόμοι Facebook Twitter
0

Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα ως την Παρασκευή οι ταχυδρόμοι, επικαλούμενοι υποβάθμιση της εργασίας της διανομής αλλά και τη μείωση των θέσεων εργασίας.

Στην ανακοίνωση του το σωματείο των ταχυδρόμων της Αττικής αναφέρει ότι, «με μια προκλητικά μονομερή απόφαση, η «αριστερή» διοίκηση χαρίζει τις ταχυδρομικές υπηρεσίες στους ιδιώτες, υποβαθμίζοντας την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών. Πρακτικά, η μείωση των θέσεων εργασίας στη διανομή, σημαίνει ότι και οι διανομείς θα πιέζονται υπερβολικά, μη μπορώντας να καλύψουν τις μεγάλες αποστάσεις, αλλά και οι πολίτες που δεν θα λαμβάνουν εγκαίρως την αλληλογραφία τους».

Μάλιστα δίνουν ένα σχετικό παράδειγμα της εργασίας τους υποστηρίζοντας  ότι ένας ταχυδρόμος θα πρέπει να κάνει καθημερινά μηχανοκίνητη διανομή 20 - 80 χιλιομέτρων ενώ «σε μονάδες διανομής θα δούμε κάλυψη του 50% των οργανικών θέσεων, με προφανείς και αυτονόητες επιπτώσεις. Τις ημέρες αιχμής οι πολίτες μπορεί να βλέπουν τον ταχυδρόμο να περνά έως και μια φορά την εβδομάδα».

Επισημαίνεται επίσης, ότι  «είναι χαρακτηριστικό ότι το λεκανοπέδιο, πλην του Πειραιά, θα εξυπηρετείται από 600 διανομείς, σε σχέση με 1026 σήμερα». Οι ταχυδρόμοι καταγγέλλουν ακόμη  ότι τα ΕΛΤΑ καλούνται να λειτουργήσουν με λιγότερο προσωπικό σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ο οποίος εξαιτίας αυτού του λόγου εμφανίζει 65% μεγαλύτερη δύναμη διανομής, σε σχέση με το δημόσιο ταχυδρομείο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM